Fudbal

Mesi oborio još jedan rekord Lige šampiona

Mesi oborio još jedan rekord Lige šampiona
Foto: Tanjug/AP | Mesi oborio još jedan rekord Lige šampiona

Lionel Mesi postigao je svoj prvi gol ove sezone u Ligi šampiona.

Argentinac je poslije asistencije Artura zabio u trećem minutu za Barselonu u pobjedi 2:1 kod Slavije u Pragu i time postavio nevjerovatan rekord u elitnom takmičenju.

Ovim golom Mesi je postao prvi fudbaler u istoriji koji je zabio jedan ili više golova u 15 uzastopnih sezona Lige šampiona.

Nakon toga je Slavija izjednačila u 50. minutu golom Borila, a Katalonci slavili autogolom Olajinka sedam minuta kasnije.

Prvi pogodak u Ligi šampiona Mesi je zabio 2. novembra 2005. godine na Nou Kampu protiv Panatinaikosa, a protiv Slavije je postigao 113. gol u 138. nastupu u Ligi šampiona i drugi je najbolji strijelac u istoriji ovog takmičenja iza Kristijana Ronalda (127).

Takođe, Mesi je do sada u pet sezona završio kao najbolji strijelac najjačeg klupskog fudbalskog takmičenja. U sezoni 2008./2009. zabio je devet golova. Potom je 2009./10. zabio osam pogodaka, 2010./11. stigao je do 12 pogodaka, a četvrtu sezonu, 2011./12., obilježio je s 14 golova. Potom je u sezoni 2014./15. pogodio 10 puta i podijelio prvo mjesto s Ronaldom i Nejmarom, a prošle sezone je takođe bio prvi strijelac s 12 golova.

Ali, ni tu nije kraj rekordima. Mesi je protiv Slavije zabio 33. ekipi u Ligi šampiona, po čemu je takođe nedodirljiv, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije