Fudbal

Mesiju ponuđen dvogodišnji ugovor?

Mesiju ponuđen dvogodišnji ugovor?
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Mesiju ponuđen dvogodišnji ugovor?

Vodeći katalonski novinari više nemaju nikakvu dilemu - Lionel Mesi se zaputio ka Mančester Sitiju i trebalo bi da postane vojnik Pepa Gvardiole već od ovog ljeta.

Lako im je da dođu do informacija, pogotovo jer je jedan od glavnih ljudi u Sitiju zadužen za transfere Feran Sorijano, takođe Katalonac, a vijesti o megatransferu Argentinca u redove Građana stižu iz sata u sat.

Brazilski novinar Marselo Behler, koji je prije nekoliko dana objavio prvi na svijetu da Mesi ide iz Barse, noćas je raspalio maštu navijača Građana potvrdivši da Mesi hoće u Siti, a Sesk Agilar, novinar "Mundo Deportiva", objavio je ovog popodneva da je engleski vicešampion uvjeren da može da završi posao.

Agilar navodi da je upravo Sorijano u stalnom kontaktu sa Mesijevim menadžerima kojima je stavljeno do znanja da ima novca za operaciju, čak i pod uslovom da Siti bude primoran da plati obeštećenje. Ipak, na Etihadu su uvjereni da će Mesi doći za džabe, kao slobodan igrač.

Sličnim informacijama barata i "Radio Katalonija". Medij koji je sinoć objavio informaciju o telefonskom razgovoru Mesija i Gvardiole u kome je Argentinac tražio Pepu da ga spasi košmara na Nou Kampu je objavio da je Siti spremio dvogodišnji ugovor za Argentinca.

Novinar Đerar Romero piše da je Mesijeva želja da istovremeno i Gvardiola produži saradnju sa Građanima, pošto mu sljedećeg ljeta ističe ugovor sa Sitijem i ne želi da sarađuju samo jednu sezonu zajedno.

U svakom slučaju, svi relevantni izvori iz Katalonije najavljuju transfer Argentinca u Premijer ligu, a čak i mediji koji se ne bave usko sportom kao "El Pais" koji tvrdi da Barselona nema šanse da dobije 700 miliona evra koliko iznosi klauzula.

Prema njihovim izvorima, Mesi je uvjeren da može da aktivira klauzulu u ugovoru po kojoj može da ode kao slobodan igrač ovog ljeta i da će dobiti spor i pred FIFA arbitražom ako do nje dođe.

Dakle, kako sada stvari stoje, približavamo se najvećem transferu u istoriji svjetskog fubala.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije