Fudbal

Mesiju zbog vrijeđanja prijeti dvogodišnja suspenzija

Mesiju zbog vrijeđanja prijeti dvogodišnja suspenzija
Foto: Tanjug/AP | Mesiju zbog vrijeđanja prijeti dvogodišnja suspenzija

Argentina je u utakmici za treće mjesto na Kopa Americi dobila Čile 2-1, ali bilo je tu puno kontroverzi. Na utakmici je pocrvenio i Barselonin Lionel Mesi koji se zakačio s prgavim Čileancem Garijem Medelom.

Mesi je smatrao da je neopravdano isključen, a to je priznao i Medel. Ipak, Leo nije stao samo na prigovorima na terenu. Nakon utakmice opleo je po organizatorima, prema krovnoj južnoameričkoj fudbalskoj federaciji Conmebolu. 

Zvijezda 'gaučosa' smatra da je cijelo takmičenje namješteno, a zbog toga mu prijeti jedna od najvećih suspenzija u istorji reprezentativnog nogometa.

"Dobio sam crveni karton zbog svojih prijašnjih riječi o sudijama na ovom prvenstvu. To je sramotno pa nisam htio uzeti medalju za treće mjestu jer ne želim biti dio korupcije", oštro je reagovao kapiten argentinske reprezentacije Lionel Messi.

"Ne sumnjam da će Brazil biti prvak, sve je to namješteno. Ja uvijek govorim istinu, bez obzira na sve. Tako sam mirniji jer ne vidim smisao laži, a uostalom ne moram ni previše govoriti jer se sve jasno vidjelo kroz cijelu Copu", zaključio je Mesi.

Španski AS piše kako Conmebol zbog otrovnih strelica želi Messija suspendovati na dvije godine u takmičenjima pod njihovim patronatom. To bi značilo da će Mesi propustiti iduću Kopu i kvalifikacije za SP u Kataru 2022. te Copa Americu sljedećeg ljeta u Argentini i Kolumbiji.

Messija je posebno zabolio poraz u polufinalu ovogodišnjeg izdanja Kope protiv Brazila jer smatra da Argentini nisu dosuđena dva penala, a VAR se nije ni oglašavao.

"Temelj fer pleja je prihvatanje rezultata s poštovanjem. To isto vrijedi za procjenjivanje sudijskih odluka, koje zavise i od ljudskog faktora i uvijek će biti podložne poboljšanjima. Potpuno je neprihvatljivo da se na temelju pojedinačnih incidenata u takmičenju, u kojem pod istim uslovima učestvuje 12 ekipa, izvlače teške, neosnovane i lažne optužbe i dovodi se u pitanje poštenje i regularnost Kopa Amerike", napisali su iz Conmebola u oštrom saopštenju koje je, ako čitate između redova, naslovljeno upravo na Lea Mesija.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije