Fudbal

Mijat Gaćinović za "Nezavisne": Plasman na SP posvećujem mom Trebinju

Mijat Gaćinović za "Nezavisne": Plasman na SP posvećujem mom Trebinju
Foto: Ilustracija | Mijat Gaćinović za "Nezavisne": Plasman na SP posvećujem mom Trebinju

Stižu mi čestitke iz Republike Srpske, puno mojih prijatelja i rodbine je bilo na tribinama stadiona "Rajko Mitić i pružalo mi podršku. Plasman na Svjetsko prvenstvo posvećujem mom Trebinju", rekao je za "Nezavisne" fudbalski reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović nakon plasmana "orlova" na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Gaćinović ne krije zadovoljstvo plasmanom Srbije na veliko takmičenje nakon osam godina pauze, ali ističe i da ovo ipak nije najveći uspjeh u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

"Ostvarenje je sna što se Srbija plasirala na veliko takmičenje nakon osam godina i vjerovatno najveći uspjeh u mojoj seniorskoj karijeri. Ipak smatram da je najveći uspjeh koji sam do sada ostvario osvajanja titule prvaka svijeta sa mladom reprezentacijom na Novom Zelandu 2015 godine", rekao je Gaćinović.

Gaćinović je bio jedan od razloga dolaska Žozea Murinja, trenera Mančester Junajteda, na meč Austrije i Srbije u Beč, prenijeli su danas engleski mediji. Oni vezistu Ajntrahta iz Frnkfurta opisuju opisuju kao jednog od mladih igrača koji imaju najveći potencijal u Njemačkoj ligi. Sa velikom pažnjom igre Gaćinovića prati i aktuelni prvak Njemačke Bajern.

Ostatak razgovora pročitajte u štampanom izdanju "Nezavisnih".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije