Fudbal

Milan želi Luku Jovića

Milan želi Luku Jovića
Foto: Tanjug/AP | Milan želi Luku Jovića

Italijanski prvoligaš Milan navodno je spreman uložiti 40 miliona evra kako bi ovog ljeta doveo Luku Jovića iz Real Madrida, ali to bi moglo značiti da Zlatan Ibrahimović neće ostati u klubu, objavili su danas mediji u Italiji.

Talentovani srbijanski fudbaler prošlog ljeta je prešao iz Ajntraht Frankfurta u Real Madrid za 60 miliona evra, ali se zasad nije proslavio na "Santijago Bernabeu".

Italijanski mediji tvrde da je Milan stupio u kontakt s 22-godišnjim Jovićem i da su spremni da plate do 40 miliona evra kako bi srbijanski napadač stigao na "San Siro". Ističe se da milanski klub ne isključuje ni mogućnost dvogodišnje pozajmicu s obavezom potpisivanja igrača nakon isteka tog perioda.

Napoli je takođe zainteresovan za Jovića i Milan bi mogao imati ozbiljnog konkurenta u borbi za njegov potpis. Eventualni dogovor s Jovićem značio bi da Ibrahimović neće produžiti saradnju s Milanom.

Jović, koji je rođen u Bijeljini, profesionalnu karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi iz koje je 2016. godine prešao u Benfiku. Potom je otišao na posudbu u Ajntraht, koji je otkupio njegov ugovor i onda ga u ljeto 2019. godine prodao "kraljevskom klubu". Srbijanac je za Real ove sezone upisao 24 nastupa, a postigao je svega dva gola. U dresu reprezentacije Srbije odigrao je sedam utakmica uz dva pogotka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije