Fudbal

Milinković: Čast je nositi titulu najbolje igračice

Milinković: Čast je nositi titulu najbolje igračice
Foto: SFK 2000 | Milinković: Čast je nositi titulu najbolje igračice

Marija Ana Milinković, talentovana fudbalerka SFK 2000 Sarajeva, vjeruje da tajna uspjeha njihovog tima leži u zajedništvu kao kolektiva.

Sezona je bila izuzetno uspješna, kako na timskom tako i na individualnom planu za Mariju Anu. Impresivni nastupi, golovi, pozivi u reprezentaciju, osvajanje duple krune i titula najbolje igračice Premijer lige BiH za žene donose veliko zadovoljstvo ovoj mladoj igračici SFK 2000 Sarajeva.

“Velika mi je čast nositi titulu najbolje igračice lige. To je vrhunac sezone za mene osobno i potvrda kvalitetnog rada u klubu. Izuzetno sam ponosna na to priznanje i zadovoljna svojom igrom i ostvarenim ciljevima našeg tima. Iza nas je fantastična sezona”, rekla je Milinković, otkrivajući potom tajnu uspjeha SFK 2000 Sarajeva.

“Tajna leži u zajedništvu ovog kolektiva, u hemiji koju imamo i u izuzetnom međusobnom razumijevanju. Ostvarujemo uspjehe iz godine u godinu jer su naši međuljudski odnosi na izuzetnoj razini, uz visok kvalitet rada koji obavljamo”

Sarajke će ponovo igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, a Marija Ana Milinković najavljuje iskorak.

“Naša želja je ostvariti još bolji plasman u Ligi prvaka. Težimo ka tom i nadamo se najboljem. Uvijek ima prostora za napredak. Želimo unaprijediti naš tim, naše individualne nastupe, uključujući i mene”, dodaje Milinković.

Ova igračica sredine terena podijelila je kratki rezime protekle sezone.

“Sezonu je svakako obilježilo osvajanje duple krune. Počeli smo ovaj takmičarski ciklus s prilično mladim timom. Sigurno su postojali oni koji su sumnjali da nećemo postići ovaj uspjeh. No, dokazali smo da možemo. Vjerujem u naš tim i sigurna sam da će ovaj mladi tim uz podršku nekoliko starijih i iskusnijih igračica ostvariti izvrsne rezultate i iduće sezone”, zaključila je Marija Ana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije