Fudbal

Milinković o porazu Borca: Nije bilo energije

Milinković o porazu Borca: Nije bilo energije
Foto: N.N. | Milinković o porazu Borca: Nije bilo energije

U igri nije bilo energije, nije bilo igre prema napred, nije bilo mnogo toga što smo želeli pred ovaj meč. Očigledno je i evidentno da neke stvari nisu dobre, rekao je Zoran Milinković, trener FK Borac, nakon poraza u gostima kod Posušja u meču 4. kola M:tel Premijer lige BiH.

Šampionski tim Borca očigledno je u krizi. Blistava igra u utakmici s Klužom u kvalifikacijama za Ligu šampiona sada se čini kao daleka prošlost. Od tog meča ekipa je totalno potonula. U prvenstvu, gdje brane titulu prvaka, nisu pobijedili u prva tri meča (dva remija i poraz), a uz to su šamar dobili i na međunarodnoj sceni, gdje su eliminisali od Linfilda (0:4, 0:0) u kvalifikacijama za Ligu konferencija. U međuvremenu je došlo i do promjene na klupi pa je umjesto Marka Maksimovića imenovan Milinković, kojem je ovo drugi mandat na mjestu trenera Banjalučana. Počeo je loše porazom na stadionu "Mokri dolac", a ni prvi mandat nije mu bio naročito uspješan i u 11 mečeva u svim takmičenjima imao je četiri pobjede, remi i šest poraza.

Istina, tek je počeo novi mandat. Kao i u prvom, nije prošao pripreme s ekipom i nije imao dovoljno vremena da se upozna sa svim pozitivnim, ali i negativnim stranama tima.

"Čestitam ekipi Posušja na pobedi. Očigledno je da u ovom momentu Borac ima velike probleme. U igri nije bilo energije, nije bilo igre prema napred, nije bilo mnogo toga što smo želeli pred ovaj meč", rekao je Milinković i zatim nastavio:

"Zašto? Kako? Vrlo kratko sam s ekipom i nismo još detektovali probleme nakon pet-šest dana zajedničkog rada. Ali, očigledno je i evidentno da neke stvari nisu dobre. Zna se kako se izlazi iz krize - puno dobrog rada i fokusa na ono što sledeće dolazi. Pokušaćemo da što pre dođemo do pozitivnih rezultata."

U Borcu nemaju mnogo vremena za odmor pošto ih u narednom kolu za vikend očekuje derbi sa Zrinjskim, s kojim su u seriji od dvije pobjede na Gradskom stadionu i nastavak ovog niza je potreban "crveno-plavima" u ovom trenutku.

Za razliku od Milinkovića, trener Posušja Denis Ćorić imao je mnogo razloga za zadovoljstvo. Njegova ekipa je u prethodna tri meča doživjela isto toliko poraza i uz to nisu bili postigli niti pogodak. Upravo zbog toga je pobjeda nad aktuelnim šampionom došla u najboljem mogućem trenutku za samopouzdanje tima.

"Mislim da smo svih 90 minuta bili bolji protivnik u igri s ekipom koja je prošlogodišnji prvak. I u prethodne tri utakmice koje su iza nas pokazali smo da znamo. Ova pobjeda i tri boda su nagrada momcima koji znaju koliko je bilo gorčine nakon nula bodova u tri utakmice. Dominirali smo, Borac je imao samo jedan šut u 85. minutu i sveli smo ih na minimum", rekao je Ćorić, čiji tim u narednom kolu gostuje Tuzla sitiju.

M:tel Premijer liga BiH

1. Sloboda     4      3      1      0      4:1  10

2. Tuzla siti    3      3      0      0      6:2  9

3. Zrinjski       3      2      1      0      5:0  7

4. Sarajevo    4      2      0      2      5:4  6

5. Velež  3      1      1      1      3:3  4

6. Široki Brijeg      4      0      4      0      1:1  4

7. Rudar Prijedor  4      1      1      2      3:4  4

8. Leotar 4      1      1      2      1:3  4

9. Željezničar 4      1      1      2      3:6  4

10. Posušje    4      1      0      3      1:5  3

11. Borac       3      0      2      1      1:2  2

12. Radnik     4      0      2      2      2:4  2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije