Fudbal

Milivojević umalo tragičar, Junajted se obrukao na "Old Trafordu"

Milivojević umalo tragičar, Junajted se obrukao na "Old Trafordu"
Foto: Tanjug/AP | Milivojević umalo tragičar, Junajted se obrukao na "Old Trafordu"

Fudbaleri Mančester junajteda obrukali su se u trećem kolu Premijer lige, pošto su poraženi od Kristal Palsasa sa 2:1 na domaćem terenu.

Palas je protiv Junajteda došao do prve pobjede u sezoni, a ujedno i do prvog gola, dok je Junajted doživio prvi poraz, poslije pobjede i remija.

Junajted je imao ofanzivu u prvom poluvremenu, ali je doživio šok u 32. minutu. Golman gostiju je ispucao loptu, a ona je išla na glavu Lindelofa koji je uspio da izgubi vazdušni duel sa omalenim Šlupom.

Sve je to pratio Džordan Aju, koji je ostao u situaciji jedan na jedan sa De Heom i savladao ga bez ikakvih problema.

Palas je mogao i da duplira prednost nekoliko minuta kasnije, ali je veliku priliku propustio Zaha.

U 69. minutu srpski reprezentativac Luka Milivojević je mogao da bude tragičar - sapleo je Markusa Rašforda u kaznenom prostoru svoje ekipe i omogućio domaćinu da sa bijele tačke dođe do izjednačenja.

Upravo je Rašford uzeo loptu, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Do kraja meča izabranici Olea Gunara Solskjera su nastavili sa velikom ofanzivom, ali se Palas dobro branio. Ipak, odbrane nije bilo u 89. minutu kada je Marsijal dodao do Džejmsa, koji je maestralnim udarcem matirao nemoćnog Gujatu.

Junajted je izgledao kao bolja ekipa u zavrnšnici i mnogi su očekivali da možda i preokrenu duel, ali su novi kolaps doživjeli u 93. minutu.

Nemarni Pogba je izgubio loptu blizu kaznenog svog tima, ona je došla do Patrika van Anholta, a najefikasniji defanzivac Premijer lige je šutirao jako i savladao De Heu koji je, kako je djelovalo, morao da odbrani taj udarac. (b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije