Fudbal

Milojević: Mislimo samo na pobjedu protiv BATE-a

Milojević: Mislimo samo na pobjedu protiv BATE-a
Foto: MN Pres | Milojević: Mislimo samo na pobjedu protiv BATE-a

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je večeras da će ekipa protiv BATE-a u Borisovu, kao i na svakom prethodnom meču, razmišljati samo o pobjedi.

"Od početka sezone igramo svaku utakmicu da pobedimo, tako će da bude i sutra. Imamo još dve utakmice, pa ćemo onda da podvlačimo crtu", rekao je Milojević na konferenciji za medije u Minsku.

Na konkretno pitanje da li za navijače Zvezde poslije 25 godina sutra uveče može da "stigne evropsko proleće", Milojević je u šaljivom stilu rekao:

"Proleće dolazi sa ljubičicama".

Prema njegovim riječima, sada je najvažnije da ekipa uživa.

"Dolazimo ekipi koja je već 10 godina prvak države, koja je iskusna i uvek ima za cilj da igra Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Mi smo se pojavili posle dosta godina i izuzetno sam ponosan što smo u jednoj jakoj grupi, gde se od početka znalo da je Arsenal favorit, a mi, BATE i Keln se borimo za drugo mesto", kazao je on.

Zvezdin trener je prokomentarisao i izostanak povrijeđenog prvotimca Nemanje Radonjića.

"Znate moju filozofiju, imam izuzetno dobre fudbalere na svim pozicijama i uvek sam tužan kad se neki moj igrač povredi jer je zdravlje najbitnije. Jeste fraza, ali koga nema bez njega se mora i može. Planovi se ne menjaju, pogotovo jer sam ja bukvalno do početka meča stalno u dilemi oko tima. Želim Nemanji da se što pre vrati", rekao je Milojević.

O eventulanim promenama u napadu i mogućnosti da zaigraju zajedno Ričmond Boaći i Aleksandar Pešić, Milojević je ostao "zakopčan".

"Možda hoće, možda i neće", rekao je i konstatovao da je Mirko Ivanić svakako ključni igrač BATE-a, ali da je njihovo najveće oružje iskustvo igranja ovakvih utakmica i kolektivni duh koji pokazuje kakva su ekipa.

Napadač Aleksandar Pešić vjeruje u pobjedu i ističe da je potpuno nebitno ko će postići gol.

"Sledi nam možda i najvažnija uzakmica posle Krasnodara. Daćemo maksimum, radićemo ono što šef bude zahtevao. BATE je dobra ekipa, nećemo ih potceniti, ali daćemo maksimum da pobedimo i verujem da možemo", poručio je Pešić.

Utakmica između BATE-a i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati u Borisovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije