Fudbal

Milojević odgovorio na provokacije Engleza: Pokazaćemo da smo pravi domaćini

Milojević odgovorio na provokacije Engleza: Pokazaćemo da smo pravi domaćini
Foto: FK Crvena zvezda | Milojević na provokacije Engleza o rasizmu: Pokazaćemo da smo pravi domaćini

Engleski novinari od gostovanja u Bugarskoj potenciraju temu rasizma kada god neki njihov klub gostuje na Balkanu. Takav je bio slučaj i prilikom gostovanja Mančester junajteda u Humskoj, a slično je i sada kada dolazi Totenhem na megdan Crvenoj zvezdi.

Meč je na programu u sredu 6. novembra od 21.00, a engleski novinari koji su došli na konferenciju Vladana Milojevića potencirali su temu rasizma i pred meč protiv Crvene zvezde.

To je bilo jedino pitanje koje je postavljeno od strane engleskih novinara.

Milojević je upitan o tome šta navijači iz Engleske mogu da očekuje na Marakani kada je taj problem u pitanju, ali je trener Zvezde očitao lekciju novinaru koji mu je uputio provokativnu poruku.

"Moja je poruka da dođu u što većem broju, ovde ćete se osećati bezbedno. Nema razloga za strah, po pitanju nekih rasnih stvari, imamo u ekipi dosta igrača sa drugih kontinenata i nikad nisu imali nikakav problem. Pokazaćemo vam da smo pravi domaćini. Možda je bio neki bunt jer je zemlja domaćinska, zbog pređašnjih vremena, ali to je bio neki bunt i nije bilo rasne osnove. Nema čega da se plaše, upoznaće kulturu i narod ponosan, pored svih problema. Pokazaće naši navijači i Delije da će svi otići jako zadovoljni sa stadiona", poručio je Milojević.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije