Fudbal

Milošević: Partizan je od juče u karantinu

Milošević: Partizan je od juče u karantinu
Foto: FK Partizan | Milošević: Partizan je od juče u karantinu

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je da je svoju ekipu stavio u karantin i da postoji najava za testiranje fudbalera na virus korona za ponedeljak.

"Svi polako postajemo dijelom zavisni od cjelopune situacije sa virusom korona. Ja sam ekipu još do juče odveo u karantin, da probamo da sačuvamo mir u glavama. U ponedjeljak imamo najavu za tesitranje na virus korona, ali ne mogu za sada da to potvrdim. Mi smo prije četiri dana zabranili ulaz na Sportski centar 'Zemunelo' svakom ko nije zaposlen. Ekipa je izolovana, mjere će biti još restriktivnije, zavisno od države i koraka koji se budu preduzimali na nacionalnom nivou. Sve uzkazuje da će situacija ovde da eskalira, ali nismo razmišljali da se preselimo na neku destinaciju poput Turske ili Dubaija, ne vidim da bilo ko u svijetu razmišlja na taj način", rekao je Milošević na konferencijI za medije na stadionu Partizana.

Milošević se osvrnuo i na sitauciju u fudbalskom, ali i u cijelom sportskom svijetu koju je izazvao virus COVID 19.

"Nisam stručnjak, ali vidim da su na svjetskom nivou preduzete ogromne mjere zaštite i da je problem ozbiljan, što mi govori da će se u jednom trenutku preliti na Srbiju. Teško je predvidjeti, ali moramo da imamo u vidu da je samo pitanje trenutka kad će i kod nas liga biti prekinuta. To je neminovnost. Osjećamo da ambijent nije najidealniji da bi se održavala sportska takmičenja, ne samo fudbalska".

Milošević je dodao da je se u takvim okolnostima teško fokusirati na fudbal.

"Nije lako ni igračima. S jedne strane, moraju da treniraju, prinuđeni su da igraju utakmice do daljeg, a prate vesti koje kruže planetom, da su njihove kolege iz najpoznatijih klubova zaražene. Jer, virus ne bira. Moramo prvo u obzir da uzmemo zdravlje ljudi. Ovo postaje ozbiljno, mnogo ljudi je umrlo. U takvim okolnostima postaje besmisleno pričati o takmičarskom aspektu. Kako održati ekipu na okupu... Neke stvari se podrazumijevaju, momci su profesionalci, zarađuju platu, treninzi su njihova obaveza, ali to je najmanji problem, jer pričamo o pandemiji. Tad sport i fudbal postaju sekundarni", zaključio je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije