Fudbal

Mimović debitovao za Zvezdu: "Marakani" je oduvek bio san

Mimović debitovao za Zvezdu: "Marakani" je oduvek bio san
Foto: FK CRVENA ZVEZDA | Mimović debitovao za Zvezdu: Marakani je oduvek bio san

Debitovao je talentovani defanzivac Ognjen Mimović za seniorski tim Crvene zvezde u trijumfu nad Čukaričkim rezultatom 3:0.

Tako se još jednom dječaku iz Omladinske škole ostvario najveći san.

„Od prvog dana kada sam počeo da treniram fudbal sam maštao da zaigram za Zvezdu i to još na Marakani. Kao neko ko je iz zvezdaške porodice, moram da istaknem da se ovim nastupom ostvarila želja i svih mojih ukućana, kojima bih se zahvalio na velikoj podršci. Nadam se da je ovo jedna od mnogih utakmica koje me čekaju u crveno-belom dresu, a najvažnije je da smo uspeli da pobedimo Čukarički, koji je jedan od najboljih timova u šampionatu. Bili smo čvrsti, kompaktni i u pravo vreme koristili naše prilike. Pod utiscima sam, ali zaista se osećam fenomenalno. Hvala stručnom štabu na ukazanom poverenju, ali i trenerima i saigračima iz OFK Beograda u kom sam izuzetno napredovao“, kazao je defanzivac rođen 2004. godine.

Kao neko ko je prošao Zvezdinu školu, pobjednički mentalitet se ogleda kod brzonogog Mimovića.

„Verujem da ćemo osvojiti duplu krunu, jer smo najbolji tim u Srbiji. Čeka nas već sledećeg vikenda izuzetno teško gostovanje protiv TSC-a, a zatim i večiti derbi. Dobro radimo, deo smo najvećeg kluba u Srbiji i u skladu s tim, samopouzdanje i pobednički mentalitet moraju da budu prisutni. Mene će ovaj debi motivisati da nastavim da radim još više. Još jednom, san je ostvaren, ali želim da se ustalim u prvom timu, pa i da postignem prvenac, iako to možda nije karakteristično za bekove, premda sam kao mlađi igrao u napadu. No, debi za Zvezdu na Marakani je nešto najlepše što fudbaler može da poželi“, istakao je Mimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije