Fudbal

Miše sprema varku Bugarima

Miše sprema varku Bugarima
Foto: Bljesak.info | Miše sprema varku Bugarima

Bilo bi suludo napasti ekipu kao što je Ludogorec, ali vjerujem da ćemo uz neke taktičke varke uspjeti napraviti aktivan rezultat koji će nam ostaviti nadu za prolazak dalje, rekao je Ante Miše, trener fudbalera Zrinjskog, uoči utakmice u Bugarskoj protiv Ludogoreca.

Desetkovani, bez ček šest igrača, Ivana Brkića, Amera Bekića, Miloša Aćimovića i Hrvoja Barišića, kojima su se na listi povrijeđenih pridružili još Pero Stojkić i Edin Rustemović, aktuelni šampioni BiH večeras će se u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige Evrope suprotstaviti ekipi koja u svojim redovima broji nekoliko iskusnih i kvalitetnih Brazilaca i reprezentativaca Rumunije. Svjestan je Miše da je protivnik i te kako kvalitetan, pa ne skriva da se odlučio za povučenu igru.

"Malo je neobično za nas da se branimo, ali igramo s takvom ekipom koja zahtijeva da joj se prilagodimo. Staćemo u dva bloka, duplirati krilne pozicije i posebno striktnim čuvanjem osigurati Marselinja. Pokušaćemo kroz prekide iznenaditi protivnika, odnosno uraditi nešto preko kontri", rekao je trener "plemića" i dodao:

"Bilo bi suludo napasti Ludogorec na njihovom terenu. Mislim da bi to bio harakiri." 

Mostarci su u prvom pretkolu Lige prvaka poraženi od Trnave, sok su u drugom pretkolu Lige Evrope eliminisali maltešku Valetu. Ludogorec je ozbiljniji i kvalitetniji rival, pa je Miše informacije sakupljao i od Želimira Terkeša, pomoćnog trenera poljskog Lokomotiv Plovdiva.

"Rekao mi je da se radi o igračima koji doslovce 'lete' po terenu. Posebno Brazilac Marselinjo, za kojeg kaže da može igrati u bilo kojem klubu na svijetu. Ludogorec čine niski, okretni i brzi igrači s odličnom tehnikom. Sve to uz činjenicu da nama fali nekoliko standardnih igrača i da smo jedva sastavili listu od 18 imena, dovoljno govori o težini zadatka koji je pred nama. Međutim, imamo snage, znanja i kvalitetu i vjerujem da ćemo uz neke taktičke varke uspjeti napraviti rezultat koji nam daje za pravo da se nadamo da možemo proći dalje", tvrdi Miše, čiji su puleni sinoć odradili i zvanični trening u Razgradu.

Utakmica Ludogorec - Zrinjski na "Areni u Razgradu" igra se večeras s početkom u 19 časova. Revanš je sedam dana kasnije u Širokom Brijegu na stadionu "Pecara". Pobjednik ovog dvoboja igraće sa boljim iz susreta Torpedo Kutaisi (Gruzija) - Kukeši (Albanija) u plej-ofu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije