Fudbal

Mitrovića i definitivno čeka teža kazna

Mitrovića i definitivno čeka teža kazna
Foto: Twitter / Printscreen | Mitrovića i definitivno čeka teža kazna

Nažalost, fudbalera Fulama Aleksandra Mitrovića i definitvno očekuje teža kazna zbog kontakta koji je imao sa sudijom na meču FA kupa između "Kolibara" i Mančester Junajteda.

Naime, Fudbalska asocijacija Engleske i zvanično je optužila srpskog reprezentativca za neadekvanto ponašanje na pomenutom meču.

To znači da ga automatski očekuje teža kazna od predviđene minimalne u formi tri utakmice suspenzije.

"Sky sport" smatra da Mitrovića očekuje duža suspenzija, odnosno teža kazna zbog koje bi mogao da se vrati tek u posljednjem kolu Premijer lige, odnosno na meču sa Mančester Junajtedom (do 10 utakmica suspenzije).

Sa optužbama se suočava i Marko Silva, trener Fulama, kojeg takođe očekuje suspenzija vođenja mečeva.

Fudbalska asoscijacija Engleske optužila je i Fulam da nije obezbijedio da se njegovi igrači ponašaju adekvatno, dok se Silva tereti za nekoliko prekršaja.

U optužbi se navodi da su Mitrović i Marko Silva optuženi za incidente u 72. minutu, u kojima je meta bio arbitar Kris Kavano.

Marko Silva će morati da odgovara i zbog toga što je bacio flašicu u pravcu pomoćnog sudije.

Mitrović se može suočiti sa optužbama za nasilničko ponašanje, neprimjerene gestove i prijetnje.

Nakon utakmice se spekulisalo da bi Mitrović mogao biti sankcionisan suspenzijom od pet do deset utakmica, ali je na kraju ipak prošao sa najmanjom mogućom kaznom koja iznosi tri meča pauze,

Ipak, to nije kraj strijepnjama nekadašnjeg napadača Partizana, pošto čelnici Fudbalskog saveza Engleske imaju mogućnost da podnesu zahtjev za produženje suspenzije.

To znači da još uvijek postoji šansa da Mitrovića snađe još žešća suspenzija, ukoliko se utvrdi da je izrečena kazna blaga, prenosi "Sky Sport".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije