Fudbal

Mladen Žižović, trener Radnika: Daleko je Evropa

Mladen Žižović, trener Radnika: Daleko je Evropa
Foto: N.N. | Mladen Žižović, trener Radnika: Daleko je Evropa

Izlazak na evropsku scenu u ovom trenutku nije realan, smatra Mladen Žižović, šef stručnog štaba Radnika iz Bijeljine.

Semberci su jesenji dio sezone okončali na osmom mjestu sa 24 boda, koliko ima i Borac. Trenutni plasman je u skladu sa njihovim predviđanjima, iako misle da su uz malo sreće i uz neke pravednije sudijske odluke mogli skupiti i više.

"Imali smo na početku sezone želju da zimu dočekamo tu negdje u srednjem dijelu tabele. Zapravo, glavni cilj je bio da se bodovno odmaknemo što više od ekipa koje se grčevito bore za opstanak i u tome smo uspjeli. Možda smo mogli sakupiti i nekoliko bodova više. Nekad nam je nedostajalo sreće, a u nekim utakmicama bilo je i čudnih sudijskih odluka na našu štetu. Sve u svemu, nismo nezadovoljni iako želimo u nastavku ići i ka višim pozicijama", rekao je Žižović.

A ljestvicu minimuma postavili su na šesto mjesto. U tom slučaju bili bi rasterećeni u doigravanju, te eventualno lakše pomrsili račune i nekim favoritima.

"Naš izlazak u Evropu u ovom trenutku nije realno najavljivati. Međutim, primarni cilj nam je plasman u Ligu za prvaka. Ukoliko osiguramo mjesto među šest najboljih timova kroz razigravanje nije nemoguće napraviti i iskorak više. Ne predajemo se, ali treba ići korak po korak i stvari gledati realno", dodao je Žižović.

Za razliku od ljetne pauze, ovoga puta u zimskoj ne bi trebalo da bude previše izmjena u igračkom kadru. Zasad je Radnik napustio samo jedan igrač.

"Zasad je otišao samo Dejan Janković, kojem je istekao ugovor. Sa Nenadom Srećkovićem smo produžili saradnju. Postoji interesovanje drugih klubova za još nekoliko naših igrača, ali ne mislim da će biti veliki broj odlazaka. S druge strane, imamo i mi nekih želja. Pojačanja će biti. Dobro bi nam došlo po jedno osvježenje na svakoj poziciji. Vidjećemo koliko ćemo od toga uspjeti realizovati", najavio je strateg Radnika.

Pripreme za nastavak sezone počeće okupljanjem zakazanim za 10. januar. Ekipa će prvi dio odraditi u Bijeljini, a zatim slijedi odlazak u Crnu Goru. Dogovaraju se prijateljske utakmice, a generalna proba biće protiv Bačke. Fudbalsko proljeće Radnik otvara protiv Borca.

"To bi mogla biti čak ključna utakmica za nas. Bilo bi i te kako dobro pobjedom otvoriti nastavak takmičenja i to protiv Borca, sa kojim smo trenutno izjednačeni bodovno", zaključio je Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije