Fudbal

Mladi "zmajevi" počeli pripreme za Moldaviju

Mladi "zmajevi" počeli pripreme za Moldaviju
Foto: N / FS BiH | Mladi "zmajevi" počeli pripreme za Moldaviju

Mlada U-21 fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

Prvog dana na pripremama za predstojeći kvalifikacioni susret za plasman na Evropsko prvenstvo sa Moldavijom selektor Vinko Marinović na raspolaganju ima skoro sve pozvane igrače.

"Ermedin Demirović i Suan Bešić će nam se priključiti večeras. Očekuje nas utakmica sa Moldavijom koja ima dobar potencijal, naročito u fazi napada. Bitno je da prvu utakmicu odigramo maksimalno kvalitetno jer sa pobjedom bi nam kasnije bilo lakše. Grupa je zahtjevna, ali je i to dobra stvar jer ćemo igrati prave utakmice. Nadam se da ćemo imati pristup kakav smo imali i u prošlim kvalifikacijama", kazao je Marinović.

Marinović je zadovoljan i zdravstvenim biltenom.

"Nemamo povrijeđenih igrača. Planirali smo za ovu utakmicu da zovemo i napadača Hanovera Benjamina Hadžića, ali na njega zbog povrede nismo mogli da računamo ovaj put. Ostali igrači sa spiska su zdravi i nadamo se da će tako biti do utakmice", dodao je Marinović.

Reprezentativac Besim Šerbečić ističe da je prva utakmica važna.

"Očekuju nas teške kvalifikacije jer grupa je kvalitetna, ali sve su takve. Danas nema lakih protivnika. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu. Sada nam je u fokusu Moldavija. U ovom pripremnom periodu ćemo ih analizirati. Prva nam je utakmica veoma važna i potrebna nam je pobjeda", rekao je mladi reprezentativac BiH.

Golman Vladan Kovačević takođe očekuje zahtjevan susret.

"Utakmica sa Moldavijom neće biti laka, ali u ovih par dana ćemo da se spremimo. Daćemo svoj maksimum kako bismo ostvaraili pobjedu. Grupa je teška i moramo ozbiljno pristupiti svim utakmicama. Ima tu igrača koji su nastupali i u prošlim kvalifikacijama i koji su pozitivnu atmosferu prenijeli i na ovu generaciju. To će nam sigurno biti prednost u ovom ciklusu", kaže čuvar mreže.

Susret sa Moldavijom je na programu 26. marta na stadionu "Grbavica" u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije