Fudbal

Mladi fudbaleri Srbije kreću na EP, rival je Austrija

Mladi fudbaleri Srbije kreću na EP, rival je Austrija
Foto: FSS | Mladi fudbaleri Srbije kreću EP, rival je Austrija

TRST - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije mečom protiv Austrije u Trstu danas započinje nastup na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

Ekipa Gorana Ðorovića, predvođena najskupljim fudbalerom turnira i novim centarforom Real Madrida Lukom Jovićem, pretenduje na visok plasman i jedna je od onih kojoj se daju najviše šanse za zlato, uz domaćina Italiju, Englesku i Španiju.

Prvi protivnik je Austrija, koju su "orlići" u kvalifikacionoj grupi pobijedili 3:1 i odigrali bez golova u Novom Sadu, ali je sada priča drugačija jer se do popravnog teško dolazi.

"Kvalifikacije su jedno, a utakmice u završnici nešto sasvim drugo. Imamo respekt prema rivalu, radi se o veoma dobroj reprezentaciji, dobro se poznajemo, ali ono što je bilo trebalo bi da se zaboravi. Sve selekcije koje su došle u Italiju imaju poseban motiv, tako i mi. Očekuje nas zahtevan mec i mislim da cemo spremno ući u borbu", upozorava selektor Ðorović.

U drugom duelu B grupe, iz koje u polufinale sigurno ide pobjednik, a iz sve tri još najbolji drugoplasirani, sastaju se Njemačka i Danska od 21 sat.

Utakmica Srbija - Austrija zakazana je za 18.30 na stadionu Nereo Roko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije