Fudbal

Mladost i Olimpik bez licence za Premijer lige BiH

Mladost i Olimpik bez licence za Premijer lige BiH
Foto: N.N. | Mladost i Olimpik bez licence za Premijer lige BiH

Fudbalski klubovi Mladost Doboj Kakanj i Olimpik iz Sarajeva nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi BiH, odlučeno je na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Na ovoj sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenjima u Premijer ligi BiH, te UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2021/2022.

Licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige Bosne i Hercegovine su dobili klubovi: Sarajevo, Široki Brijeg, Borac Banjaluka, Zrinjski Mostar, Tuzla siti, Željezničar, Krupa i Velež.

Prvostepena komisija će nakon pregleda dodatne dokumentacije donijeti odluke o izdavanju licence za Radnik Bijeljina i Sloboda Tuzla.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su dobili: Sarajevo, Borac, Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar, Velež i Tuzla siti.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima nisu dobili: Sloboda' Tuzla, Olimpik Sarajevo, Krupa, Mladost Doboj Kakanj i Radnik iz Bijeljine.

Licencu za učešće u UEFA Ligi prvaka za žene za sezonu 2021/22. dobio je i ŽNK SFK 2000 iz Sarajeva.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova N/FS BiH (Premijer liga BiH i UEFA takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova u roku od osam dana od dana prijema pisanih odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova N/FS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije