Fudbal

Futsaleri Mostar SG u prednosti nad Salinesom

Futsaleri Mostar SG u prednosti nad Salinesom
Foto: N/FS BiH | Mostar SG u prednosti nad Salinesom

Futsaleri Mostar Stari Grad savladali su Salines u Mostaru rezultatom 7:3 u prvom meču finala Kupa Bosne i Hercegovine i tako stekli prednost pred revanš u Tuzli.

Početak nije nagovještavao efikasan meč, a prije golova prvi detalj koji treba izdvojiti desio se u 12. minuti kad je golman Salinesa Darko Milanović zbog prekršaja dobio crveni karton.

Mostar SG do prednosti dolazi u 14. minuti kad Bilal Jelić sa desne strane loptu šalje na suprotnu stativu za Slobodana Rajčevića koji postiže gol.

Izjednačenje gostima donosi Admir Čorhodžić u 17. minuti odličnim volej udarcem sa oko sedam metara. Rajčević u 19. postiže svoj drugi gol preciznim udarcem sa desetak metara iskosa sa desne strane.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena i Čorhodžić se nakon solo prodora po drugi put upisuje u listu strijelaca za 2:2.

Drugi period igre bolje otvaraju gosti i u 21. Čorhodžić na asistenciju Davora Arnautovića postiže gol za 2:3. Već u 23, minuti Bilal Jelić nakon dodavanja Nermina Kahvedžića ponovo poravnava rezultat. Rajčević het-trik postiže u 28. minuti, a Jelić upisuje novu asistenciju.

Salinesu se igra sa golman-igračem nije isplatila, jer su u 28. primili još jedan gol. Golman Mostar SG Staklorada Stanislav Galić nakon zaustavljenog udarca protivnika, sa svog gola loptu šalje u nebranjenu mrežu za 5:3. Šesti gol za Mostar SG postiže kapiten Marijo Aladžić u 33. nakon odličnog šuta iskosa sa lijeve strane. Isti igrač u 34. još jednom kažnjava igru Salinesa sa golman-igračem i iz svog šesterca precizno šutira za konačnih 7:3.

Revanš je se igra 18. maja u Tuzli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije