Fudbal

Mozzart donirao opremu FK Borac iz Osinje

Mozzart donirao opremu FK Borac iz Osinje
Foto: N.N. | Mozzart donirao opremu FK Borac iz Osinje

Fudbalski klub Borac iz Osinje tradiciju ovog sporta u okolini Dervente gaji od 1975. godine. Ranije su igrali Treću regionalnu ligu, a bili su i osvajači Kupa dobojske regije.

Trenutno se takmiče u Četvrtoj ligi RS, a žele da se vrate u viši rang. Želja bi mogla da im se ostvari u novim dresovima koje im je, kao znak podrške, donirala kompanija Mozzart.

"Veoma smo zadovoljni ovom donacijom, zaista je odličan kvalitet opreme, ovo su najbolji dresovi koje smo do sada dobili. Momci su oduševljeni, a cijeli klub iskazuje poštovanje i zahvalnost prema kompaniji Mozzart", kaže Slaven Ćorić, predsjednik FK Borac iz Osinje, kod Dervente.

Klub je od osnivanja igrao u nižim seoskim ligama sve do devedesetih, a ponovo je oformljen 2007. godine.

Sada broje oko 30 članova seniorske ekipe koja je, po završetku sezone, bila na sedmom mjestu Četvrte lige RS Doboj-Brod.

Želja im je da naredne sezone napreduju na tabeli i uđu u višu, Treću regionalnu ligu. Za sada nemaju omladinski pogon, ali bi voljeli da u budućnosti oforme i školu fudbala.

Pomoć radu kluba ponajviše pruža lokalna zajednica, te privrednici koji su porijeklom iz ovog kraja. Ekipi koja podržava FK Borac iz Osinje pridružila se i kompanija Mozzart na čemu su im fudbaleri ovog tima izuzetno zahvalni. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije