Fudbal

Mozzart i akademija Asmir Begović za nove golmanske nade

Mozzart i akademija Asmir Begović za nove golmanske nade
Foto: N.N. | Mozzart i akademija Asmir Begović za nove golmanske nade

Golmanske mreže na terenima širom svijeta ubuduće će čuvati mlade golmanske nade koje stasavaju na terenima širom Bosne i Hercegovine i to na Akademiji čuvenog Asmira Begovića uz pomoć kompanije Mozzart. Početak ljetnje sezone sve je bliži, plan za turneju je spreman i uskoro počinju prijave za kamp za mlade golmane u junu u Sarajevu. Treninzi se i ove godine održavaju uz asistenciju kompanije Mozzart.

"Uvijek nam je u planu da edukujemo što više golmana i golmanica na našoj Akademiji, odakle se mogu otisnuti u neke od klubova u BiH ili širom svijeta. Trudimo se i da u saradnji sa klubovima iz Evrope obezbjedimo probe za najperspektivnije među njima. Drago nam je da saradnju sa kompanijom Mozzart nastavljamo i ove godine jer nam je njihova podrška od izuzetnog značaja", kaže Ibro Hodžić, direktor Akademije Asmir Begović.

Akademija trenutno broji više od 40 članova, od kojih je pet golmanica, a sa svima njima radi osam vrhunskih trenera. 

"Podrška sportu, a prije svega mladima je uvijek visoko na listi naših prioriteta. Mladi golmani često rade bez specijalizovanih treninga i trenera, pa nam je želja da im što češće dajemo priliku da razvijaju svoje talente, a sportske vještine uče od svojih idola", poručuje Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Ideja o osnivanju ove Akademije došla je nakon prvog kampa održanog u Sarajevu 2018. godine. Cilj je bio da što više mladih golmana dobije mogućnost da radi u što boljim uslovima i na individualnom napretku. Nakon ljetnih kampova u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Bihaću i Konjicu, mladi i perspektivni golmani prošle godine dobili su priliku da treniraju i u zimskim uslovima, a kvalitetne treninge će nastaviti da organizuju i u budućnosti. Uz njih će na putu uspjeha, poput onog koji je ostvario legendarni Asmir Begović, opet biti kompanija Mozzart.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije