Fudbal

Mozzart i ove godine sponzor Futsal turnira u Derventi

Mozzart i ove godine sponzor Futsal turnira u Derventi
Foto: Ustupljena fotografija | Mozzart i ove godine sponzor Futsal turnira u Derventi

Sinoć je u prepunoj sali Sportske dvorane u Derventi uspješno završen Futsal turnir koji je i ove godine privukao veliki broj ekipa i brojnu publiku. I ovogodišnje takmičenje u malom fudbalu podržala je kompanija Mozzart koja je, već tradicionalno, sponzor dvoranske smotre među golovima.

Pobjednik seniorske konkurencije ovogodišnjeg turnira je ekipa “DM Montaže” Brod.

Futsaleri iz Bijeljine i Ugljevika su u velikom finalu savladali "Futsal Doborovce" rezultatom 7:0 i tako osvojili glavnu nagradu od 10.000 KM.

U najbolje pojedince upisali su se Davor Arnautović kao najbolji igrač turnira, Mirko Marinković kao najbolji strijelac i Danijel Ružićić kao najbolji golman.

Tokom šesnaest dana trajanja turnira, ljubitelji malog fudbala u Derventi su mogli da gledaju više od 130 ekipa u šest kategorija, a nastupilo je oko 1.300 futsalera svih uzrasta iz zemlje i regije.

Finalno veče otvorili su najmlađi. U finalu pretpionirske konkurencije slavila je ekipa “Auto Gagi” iz Banjaluke koja je savladala vršnjake iz “Budućnosti” iz Banovića.

I u finalnom susretu pionira slavili su Banjalučani jer je ekipa “Rebelsi” nadjačala “Vulex MG” iz Prnjavora u neizvjesnoj utakmici, punoj preokreta.

Još je neizvjesnije bilo u finalu konkurencije veterana. U duelu između “SU Drinić Geokop” i “AS Monta” iz Ljubljane, slavili su Slovenci i to nakon izvođenja šesteraca.

Najbolja kadetska ekipa su “Panteri” iz Bijeljine koji su savladali ekipu "Malešići" iz Gračanice.

Domaćini su slavili u juniorskoj konkurenciji jer su mladi fudbaleri Tekstilca trijumfovali u susretu protiv prnjavorskog “SU Drinić Geokop”.

Pobjednici su podijelili nagradni fond koji je ove godine iznosio 20.000 KM. Organizatori svjedoče da su zadovoljni kvalitetom turnira, brojem ekipa, posjećenošću ovogodišnjeg turnira, kao i pruženom podrškom dokazanih prijatelja sporta.

"Mozzart je uz nas skoro deceniju, što veoma cijenimo. Veliko hvala na ovogodišnjoj podršci, kao i što su bili uz nas prethodnih godina. Spaja nas ljubav prema sportu, pa se nadamo da će se ova uspješna saradnja nastaviti i narednih godina", kaže Dejan Plisnić, predsjednik Organizacionog odbora turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije