Fudbal

Mozzart nastavio humanitarnu akciju u sarajevskoj regiji

Mozzart nastavio humanitarnu akciju u sarajevskoj regiji
Foto: N.N. | Mozzart nastavio humanitarnu akciju u sarajevskoj regiji

Veliki broj danas uspješnih fudbalera svoju karijeru je počeo u nekom od manjih lokalnih klubova koji se bave omladinskim ili malim fudbalom. Na putu da iznjedre velike talente su i Klub malog fudbala Rogatica, kao i Omladinski fudbalski klub Glasinac iz Sokoca. Kako bi im pomogli u ostvarenju tog cilja, kompanija Mozzart im je donirala po dvije garniture novih dresova. Iz ova dva tima svjedoče da im ta pomoć mnogo znači za buduća takmičenja.

"Stvarno nam mnogo znači Mozzartova donacija. Otkad smo dobili dvije garniture dresova, igramo samo u njima. Imali smo ranije samo jednu garnituru koja je bila pohabana i nekompletna sa različitim bojama koje smo kombinovali. Regionalni lider u igrama na sreću je jedina kompanija koja nam je samoinicijativno pomogla, a mnogima smo se obraćali. Grupa smo entuzijasta, pa sve sami finansiramo. Tražili smo pomoć i od lokalne zajednice, ako nam pomognu, moći ćemo da se borimo za viši rang takmičenja", kaže Branislav Puhalac, predsjednik Kluba malog fudbala Rogatica.

Ovaj klub osnovan je prije dvije godine i od tada igraju 2. ligu Republike Srpske. Trenutno su u sredini tabele, a za igrački kadar ne moraju da brinu. Naime, formirali su talentovanu selekciju koja okuplja 50 djece, a motiv kluba je da mladi vrijeme provode baveći se sportom.

Slična situacija je i u Omladinskom fudbalskom klubu Glasinac iz Sokoca. I oni se, u nedostatku finansija, za opstanak bore uz pomoć humanih donatora.

"Zahvaljujući činjenici da nam je Mozzart poklonio sportsku opremu, uspjeli smo da učestvujemo u takmičenjima u našoj ligi. Ranije smo se dovijali na razne načine, a funkcionišemo isključivo uz pomoć donatora koji su ljubitelji sporta. Najveći problem nam je bio nedostatak opreme, a sada su nam potrebna i sredstava za putovanja na takmičenja", kaže Nešo Borovčanin, predsjednik Upravnog odbora Omladinskog fudbalskog kluba Glasinac, Sokolac.

Omladinci Glasinca trenutno se za bodove bore unutar Druge lige Srpske, istok. Jedina želja im da klub opstane i da ostanu u ovom rangu takmičenja.

PODSTICAJ ZA NOVE BODOVE

U Mozzartu se raduju što se ovi klubovi za nove bodove na zvaničnim utakmicama bore u njihovim dresovima.

"Nadamo se da će im ove donacije biti olakšica u radu i podsticaj za napredak na tabeli. To je cilj naše akcije 'Novi dresovi za nove šampione', kroz koju se posebno trudimo da pomoć uputimo mladim sportistima i lokalnim klubovima koji su na putu razvoja", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Tokom prošle i od početka ove godine, kroz ovu akciju, novu sportsku opremu dobilo je oko 60 sportskih timova širom Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije