Fudbal

Mozzart podržao NK Rainci na putu ka Prvoj ligi

Mozzart podržao NK Rainci na putu ka Prvoj ligi
Foto: Ustupljena fotografija | Mozzart podržao NK Rainci na putu ka Prvoj ligi

Klub Rainci tradiciju kvalitetnog nogometa u Kalesiji gaji od 1978. godine.

Od osnivanja do danas mijenjali su se njihove takmičarske lige, ali nikada želja da budu najbolji u svom rangu. To im je ove godine pošlo za rukom jer su na polusezoni ostvarili prvo mjesto na tabeli Druge lige Tuzlanskog kantona. Sada im je želja da zaigraju u Prvoj ligi, a to bi moglo da im se ostvari u novim dresovima koje im je donirala kompanija Mozzart.

"Posebno nam se dopao naziv akcije 'Novi dresovi za nove šampione' jer nam je to dodatni podsticaj da u ovoj opremi zaista dođemo do šampionske titule", kaže Besim Mešić, predsjednik NK Rainci, Kalesija.

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

Osim seniora, NK Rainci ima kvalitetne sastave u kadetskoj i pionirskoj selekciji. Njihovi kadeti se takmiče u Tuzlanskom kantonu, a pioniri igraju utakmice u okviru Općinskog saveza Kalesije.

Klub broji oko 100 registrovanih igrača, a u njihovoj Školi nogometa oko 30 dječaka uči prve poteze i priprema se za takmičenja.

Najveću finansijsku podršku pruža im općina Kalesija, pa time pokrivaju osnovne troškove kao što su kotizacije i naknade službenim licama. Sve ostalo obezbijeđuju uz pomoć prijatelja kluba među kojima su njihovi bivši igrači i poneki donator, a od danas i kompanija Mozzart.

"Sam naziv akcije 'Novi dresovi za nove šampione' govori o našem cilju da donacijama opreme klubovima želimo da pomognemo da dođu do višeg ranga, pa i pobjedničkog pehara. Zbog toga nam je drago što naš gest sportski kolektivi shvataju kao podsticaj za dalji napredak", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije