Fudbal

Mozzart podržava mali i veliki fudbal: Novi dresovi stigli u Doboj i Novo Goražde

Mozzart podržava mali i veliki fudbal: Novi dresovi stigli u Doboj i Novo Goražde
Foto: Ustupljena fotografija | Mozzart podržava mali i veliki fudbal: Novi dresovi stigli u Doboj i Novo Goražde

Bez obzira na to da li golove postižu na sportskim terenima ili u dvoranama, Mozzart jednako podržava fudbalske i futsal klubove širom naše zemlje.

U akciji "Novi dresovi za nove šampione" do sada su obradovali brojne timove koji se bave raznim sportovima. Ovaj put po dvije nove garniture opreme stigle su Fudbalskom klubu Rudanka iz Doboja i Futsal klubu Radnički iz Novog Goražda.

Osim ljubavi prema igri među golovima, ovim klubovima zajednička je i zahvalnost prema kompaniji Mozzart.

"U ime cijelog fudbalskog kluba Rudanka želim da se zahvalim na donaciji kompaniji Mozzart. Kvalitetna oprema je izuzetno bitna za naše fudbalere. Kada su igrači saznali da ćemo dobiti dresove, zavladala je prava euforija, a kada je oprema stigla, svi su bili oduševljeni. Nadamo se da ćemo baš u ovim dresovima postići naše najbolje rezultate", kaže Igor Suvajac, portparol FK Rudanka, Doboj.

Od osnivanja, davne 1951. godine, ovaj klub je mijenjao nazive i lige, te se okitio brojnim titulama, a ljubav prema fudbalu uvijek im je bila konstanta. Sada, sa 60 članova u selekcijama seniori i kadeti, jurišaju ka novim pobjedama.

Njihovi seniori se takmiče u Regionalnoj ligi RS gdje su trenutno na 13. poziciji, ali uz pojačanja koja im dolaze, nadaju se uspješnom proljetnom dijelu sezone i poziciji na sredini tabele.

Kadeti su osvojili Omladinsku ligu GFS Doboj prošle sezone, a u aktuelnoj sezoni se nalaze na drugom mjestu u Omladinskoj ligi GFS Doboj sa samo jednim porazom.

Ambicije su im da omladinske kategorije zaigraju u Kvalitetnoj ligi RS, kao i da se što više mladih igrača, koji su ponikli u FK Rudanka, afirmiše u prvom timu i tako klubu vrate stari sjaj.

Slično razmišljaju i u Futsal klubu Radnički iz Novog Goražda u kojem takođe ne kriju ambicije da se plasiraju u viši rang. Novi dresovi iz Mozzarta su im značajan vjetar u leđa na tom putu.

"Mnogo nam znači donacija opreme iz kompanije Mozzart. Nadamo se da će nam novi dresovi donijeti i nove pobjede, kao i da ćemo imati priliku za nastavak saradnje", kaže Aleksandar Mutlak, predsjednik i trener FC Radnički, Novo Goražde.

Ovaj klub malog fudbala je sa 20 igrača, za samo četiri godine rada, ostvario zapažene rezultate. Seniori su trenutno šesti u Drugoj futsal ligi Republike Srpske, a najveći uspjeh do sada im je plasman u osminu finala Kupa Srpske.

Mogu da se pohvale i podmlatkom koji čini 30 talentovanih dječaka. Oni se za sada takmiče na turnirima protiv svojih vršnjaka, a u planu je da i oni od ove godine igraju u omladinskim ligama.

Dok omladinci polako idu stopama starijih kolega, seniori kuju plan za nastavak sezone u kojoj žele da se izbore za gornji dio tabele, a zatim i da uđu u Prvu futsal ligu RS.

To bi moglo da im se ostvari u novim Mozzart dresovima koji su brojnim klubovima širom naše zemlje donijeli sreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije