Fudbal

Mozzart uz prvoligaša FK Sloga Doboj

Mozzart uz prvoligaša FK Sloga Doboj
Foto: Ustupljena fotografija | Mozzart uz prvoligaša FK Sloga Doboj

Fudbalski klub Sloga iz Doboja visoko kotira u Prvoj ligi Republike Srpske, a želja im je da zaigraju Premijer ligu BiH.

To bi im se moglo uskoro ostvariti i to u novim Mozzart dresovima jer im je regionalni lider u priređivanju igara na sreću donirao sportsku opremu.

"Momci su zaista oduševljeni dizajnom i kvalitetom opreme. Već od iduće utakmice ćemo nositi nove dresove. Uprava je zaista zadovoljna zbog ove saradnje i veoma se zahvaljujemo Mozzartu", kaže Dalibor Stefanović, direktor FK Sloga Doboj.

Ovaj klub gaji tradiciju dugu čak 77 godina, a u bivšoj Jugoslaviji dvije sezone su igrali Drugu ligu. Od formiranja države, igrali su Drugu, a sada nastupaju u Prvoj ligi Republike Srpske.

Njihovi seniori zauzimaju visoko treće mjesto na tabeli, a uskoro ih očekuju dva meča u kojima će se za bodove boriti u novim Mozzart dresovima…  

Okupljaju više od 350 članova i to u selekcijama  juniori, kadeti, pioniri, pretpioniri i pjetlići. Njihovu Školu fudbala pohađa oko 150 najmlađih fudbalera među kojima je i pet djevojčica.

Dok se članovi Školice fudbala takmiče na turnirima i u mini ligama, pretpioniri i pjetlići igraju Omladinsku kvalitetnu ligu RS. Za to vrijeme juniori i kadeti igraju Omladinsku ligu BiH.

A upravo su njihovi juniori juče na domaćem terenu sa 5:1 pobijedili ekipu Slobode u okviru Kupa Grada Doboj.. 

Najveću podršku u radu FK Sloga dobija od Grada Doboj, a značajna im je i podrška donatora i sponzora.

"Ovom donacijom dobojskoj Slogi dajemo podršku u ostvarivanju sportskih ambicija. Nadamo se da će u novim Mozzart dresovima ostvariti pobjede koje će ih lansirati u Premijer ligu BIH", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije