Fudbal

M:tel i Borac potpisali sponzorski ugovor

M:tel i Borac potpisali sponzorski ugovor
Foto: Dražan Pozderović | M:tel i Borac potpisali sponzorski ugovor

BANJALUKA - Kompanija "M:tel" i Fudbalski klub Borac iz Banjaluke potpisali su danas sponzorski ugovor te će ova kompanija narednih godinu dana biti generalni sponzor "crveno-plavih".

Ugovor su u prostorijama banjalučkog kluba potpisali Marko Lopičić, generalni direktor kompanije "M:tel", i Vico Zeljković, predsjednik Borca, koji su poručili da je ugovor potpisan na godinu dana, ali da je jasna opredijeljenost da se ta saradnja nastavi i u budućnosti. Na ovaj način kompanija "M:tel" će nastaviti da pomaže ovom klubu u ostvarivanju evropskih i šampionskih ambicija.

Zeljković je istakao da je ovo važan dan za Borac, jer su uspjeli da dođu do dogovora i saradnje sa "M:telom".

"'M:tel' je i prošlih godina bio tu uz Borac, međutim ovaj put smo uspjeli da dogovorimo mnogo ozbiljniju saradnju. Želim da zahvalim kompaniji 'M:tel', što je prepoznala ono što radimo godinama unazad, te je sigurno da je Borac sada drugačiji klub u odnosu na prethodne godine. Sama naša finansijska stabilnost, odnosno vraćanje dugova iz prošlosti i svih stvari što smo prošli, govori da smo sada na jednom dobrom putu i da imamo velike ambicije", rekao je Zeljković.

On je istakao da će se truditi da klub iz Platonove ulice raste u budućnosti po svim segmentima.

"Borac sigurno više neće biti u momentima kada se bori sa opstankom i preživljavanje, nego će biti u momentima da se bori za mjesta koja vode u Evropu i ima šampionske ambicije. Izlazak u Evropu ove godine je samo jedan start za Borac, prioritet je da se uhvati kontinuitet. Ono što možemo obećati i iza čega stoji uprava kluba, te ja kao predsjednik i sutra moj nasljednik, jeste da Borac narednih godina mora da igra međunarodna takmičenja, a što se tiče šampionskih ambicija, još je neozbiljno bilo šta obećavati", pojasnio je Zeljković.

Kada je u pitanju njegov nasljednik na mjestu predsjednika kluba, Zeljković je rekao da je najozbiljniji kandidat za to mjesto bivši fudbaler ovog kluba Stojan Malbašić.

"Vidjećemo to u danima koji su pred nama, Malbašić je čovjek koji je cijeli svoj život uz Borac i koji je obavljao razne funkcije u ovom klubu. Mi smo razgovarali s njim, nemamo šta da krijemo, radi se o ozbiljnoj stvari i želimo da nastavimo s onim što smo do sada radili", kaže Zeljković.

On je dodao da su zadovoljni ljetnim prelaznim rokom i pripremama i da se unutar same ekipe osjeti rast kvaliteta te da je ovaj banjalučki klub sada dosta kvalitetniji nego što je bio prošlog ljeta.

Lopičić je rekao da je za ovu kompaniju potpisivanje ugovora o generalnom sponzorstvu izuzetno važan događaj. Kako kaže Lopičić, u "M:telu" su jasno opredijeljeni za ulaganje i pomoć sportu širom BiH, a da sa Borcem imaju višegodišnju uspješnu saradnju.

"Mi smo sve vrijeme bili sponzori FK Borac te smo pomagali i stajali uz njega i u teškim i u boljim vremenima. Odlučili smo da ovu saradnju podignemo na potpuno novi nivo, prepoznali smo šampionske ambicije i stabilnost kluba koja može da donosi bolje rezultate ovog kluba. Zadovoljstvo je što mogu da pružim takvu podršku i nadam se da ćemo sljedeće godine na kraju krajeva možda svi zajedno slaviti i titulu", rekao je Lopičić.

Iako je ranije u medijima objavljeno da je ugovor vrijedan 600.000 KM na godišnjem nivou, Lopičić kaže da je taj podatak povjerljiv i da je politika "M:tela" da ne iznosi takve podatke u javnosti, ali je napomenuo da je taj iznos mnogostruko veći nego što je bila "M:telova" dosadašnja podrška Borcu.

Podrška i za FS RS

Vico Zeljković, predsjednik FK Borac i prvi čovjek Fudbalskog saveza RS, rekao je da bi ugovor "M:tela" i ove kuće fudbala trebalo da bude potpisan do početka prvenstva.

"Mi smo već donijeli odluku te smo oslobodili sve klubove 50 odsto kotizacija i 50 odsto troškova službenih lica. Na godišnjem nivou to je cifra oko 800.000 KM, a do sada je budžet Saveza bio oko 700.000 KM, što govori u kakve smo projekte i planove ušli. Naravno da će nam, pored 'M:tela', trebati još neko od sponzora da bismo mogli taj posao da završimo i da ispoštujemo ono što smo obećali klubovima", rekao je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije