Fudbal

Muke Reala se nastavljaju, bez Juniora do kraja sezone

Muke Reala se nastavljaju, bez Juniora do kraja sezone
Foto: Tanjug/AP | Muke Reala se nastavljaju, bez Juniora do kraja sezone

Trostrukom uzastopnom prvaku Evrope dogodio se krah. U revanš utakmici osmine finala Lige šampiona Ajaks je sinoć usred Madrida slavio 4:1 (prva utakmica u Amsterdamu je završila 2:1 za Real).

Zijeh je šokirao Santijago Bernabeu već u 7. minutu, da bi Neres u 18. minutu povećao vođstvo Ajaksa na 2:0 nakon čudesne asistencije Dušana Tadića.

Srpski fudbaler je u nastavku zabio za 3:0, Asensio je smanjio na 1:3, a Šone je nestvarnim slobodnjakom povećao prednost Kopljanika na konačnih 4:1.

Da stvari po Real neće biti dobre, bilo je jasno već u prvih 45 minuta. Osim što ih je Ajaks ubijao, Solari je morao da napravi dvije prinudne izmjene u ranoj fazi. Vaskez je izašao u 29. minutu, a još veći hendikep za ekipu iz Madrida dogodio se u 35. minutu kada je Vinicijus Junior zbog povrede u bolovima i suzama napustio igru.

Brazilac je za nešto više od pola sata bio najbolji igrač užasnog Reala. Trudio se, pokušavao je, ali nikakvu podršku saigrača nije imao. Takođe, tokom cijele sezone Vinicijus je bio najopasniji i najbolji igrač posrnulog Reala.

Brazilac je danas obavio ljekarski pregled, a dijagnoza je jako loša. Popucali su mu ligamenti zgloba i biće van terena minimalno dva mjeseca, što znači da je sezona za sjajnog Brazilca gotova.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije