Fudbal

Murinjo: Mančester junajted mora da promjeni mentalitet

Murinjo: Mančester junajted mora da promjeni mentalitet
Foto: Tanjug/AP Photo/Alešandra Tarantino | Murinjo: Mančester junajted mora da promjeni mentalitet

Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo istakao je da Mančester junajteda mora da promjeni mentalitet ako želi da ostvari vrhunske rezultate, prenose portugalski mediji.

Murinjo je od 2016. do 2018. godine bio menadžer Junajteda, a sa ovim klubom osvojio je Ligu Evrope i engleski Liga kup.

Klub sa "Old traforda" od tada nije osvojio nijedan trofej, a ove sezone Junajted nije uspio da se kvalifikuje za Ligu šampiona.

Portugalski stručnjak je sa Mančester junajtedom osvojio drugo mjesto u Premijer ligi u sezoni 2017/2018. On je tada rekao da je ostvario ogroman uspjeh sa engleskim klubom.

"Navijači Junajteda su posebni, a u klubu je dosta dobrih ljudi. Nije mi drago zbog toga što sam bio u pravu, ali sam znao da jesam. Kada stvari ne idu kako bi trebalo potrebno je promjeniti mentalitet kluba, a to se nije dogodilo. Znao sam da moj odlazak neće da riješi situaciju, ali ja im želim sve najbolje", rekao je Murinjo za BT Sport.

Portugalski stručnjak je od 2021. trener Rome, a sa rimskim klubom će se večeras boriti za trofej u Ligi konferencija protiv ekipe Fejenorda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije