Fudbal

Murinjo: Ne plašim se ničega, ne planiram da bježim

Murinjo: Ne plašim se ničega, ne planiram da bježim
Foto: Goal.com | Murinjo: Ne plašim se ničega, ne planiram da bežim

Eliminacija u četvrtfinalu Lige šampiona, odavno izgubljena titula u Premijer ligi i loša igra Mančester junajteda, za sve to navijači krive jednu osobu - Žozea Murinja.

Pred subotnji meč sa Brajtonom u četvrtfinalu FA kupa je na konferenciji za štampu govorio o raznim temama.

"Život je lijep i ja imam sjajan posao. Evo recimo juče, upoznao sam novu osobu koja radi u klubu, u drugačijoj oblasti. Ta osoba je došla iz drugog kluba i pitao sam je 'zašto si izabrao da radiš ovdje'. Rekao mi je da je u drugom klubu uradio veliki posao, a ja znam da mene čeka upravo to i da je i moja odluka bila slična. Mogao sam da budem u nekoj drugoj ligi i da imam titulu u 'džepu', gdje je siguran i prije nego što se lopta zakotrlja prvi put. Nisam tamo, već sam ovdje i tu ću i ostati. Neću da bježim, da nestanem i plačem zato što se neko buni. Neću da nestanem u nekom tunelu, već ću biti prvi koji će iz njega da izađe na narednoj utakmici", obrazložio je Murinjo.

Ponovio je da se ne plaši ničega.

"Poštujem navijače, ali se ne plašim ničega. Kada sam imao 20 godina bio sam niko i ništa u svijetu fudbala, bio sam nečiji sin. Sada imam 55 i ovo sam što sam. Sve što sam napravio sam stvorio radom, talentom i mentalitetom. Znam da nekima nije drago i da kažu 'evo ga, opet pobjeđuje'. U tih 10 mjeseci u kojima nisam uzeo trofej sam pobijedio Liverpul i Čelsi, a izgubio od Sevilje. Pojedincima je zbog toga drago", rekao je.

Pričao je o odnosu sa Mančester sitijem.

"U posljednjih sedam godina je Sitijeva najlošija pozicija bilo četvrto mjesto. Imaju dvije titule, modža i tri, jer to mogu da urade za par nedjelja. Dva puta su bili vicešampioni, to je naslijeđe. Znate li šta je još naslijeđe? Otamendi, Silva, Sterling, De Brujne i Aguero su investicije iz prošlosti, ne iz posljednje dvije godine. Pogledajte samo ko je sve napustio Junajted prošle sezone i pogledajte gdje igraju. Kada budem odlazio novi menadžer će zateći Matića, Lukakua, De Heu i imaće igrače sa drugačijim mentalitetom, kvalitetom i znanjem. Već sam razgovarao sa vlasnicima koji su svjesni da je potrebno vrijeme i da je ovo proces, a ne nešto što može preko noći da se završi", zaključio je Murinjo.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije