Fudbal

Murinjo: Samo Matić ima želju, karakter i kvalitet u ovom timu

Murinjo: Samo Matić ima želju, karakter i kvalitet u ovom timu
Foto: Ilustracija | Murinjo: Samo Matić ima želju, karakter i kvalitet u ovom timu

Za četvrtfinalni meč FA Kupa sa Brajtonom Žoze Murinjo je "miješao karte", ali je na teren poslao Valensiju, Bejlija, Matića, Matu, Lingarda, Marsijala Lukakua... I, da nije srpski reprezentativac nije bio u sastavu vjerovatno bi se pisalo o novom kiksu Mančester junajteda.

Međutim, Nemanja je golom i asistencijom uspio da slomi otpor protivnika i da odvede svoj tim u polufinale. Portugalski stručnjak je imao šta da kaže na račun igre svog tima poslije tog meča.

"Hoću da vidim više hrabrosti i karaktera u ovom timu. Osjećao sam da je samo Matić bio jedno izdvojeno pusto ostrvo puno tog karaktera, želje i kvaliteta, a da je na terenu bio okružen morem drugih igrača kojima nedostaje upravo to, posebno želja i karakter",  rekao je Murinjo.

Samo je mladi Skot Mektomini dobio manje kritika, jer se „trudii pokazuje to na treninzima“, dok to nije bio slučaj kod ostatka ekipe. Posebno je Žoze imao pik na Luka Šoa kojeg je zamijenio već na poluvremenu.

"Svaki fudbaler može da igra, ali kada vidite na terenu čoveka čiji govor tela kaže 'molim te izvedi me iz igre', znate šta treba da uradite. Nisam mogao isto da učinim i sa Antoniom Valensijom, mada je bio na istom nivou kao Šo", zaključio je Murinjo kojem je jedina šansa za trofej ove sezone ostala upravo FA Kup.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije