Fudbal

Murinjo ’’naciljao’’ novi klub

Murinjo ’’naciljao’’ novi klub
Foto: Tanjug/AP | Murinjo ’’naciljao’’ novi klub

Poslije rastanka sa Romom Žoze Murinjo riješio je da ne bude dokon, već je počeo da izučava rijedak jezik koji ne govori - njemački. Naravno, odmah su krenule spekulacije da to radi zbog jednog kluba, Bajerna.

Portugalski trener važi za poliglotu i za najobrazovanijeg čovjeka u svijetu fudbala. On je fakultet završio kao student generacije, pa se tek kasnije posvetio fudbalu.

Još od najranije mladosti je krenuo sa izučavanjem stranih jezika, pa ih tako danas govori čak pet, a kako stvari stoji uskoro će progovoriti još jedan. On je i ranije isticao da mu je oduvijek bila želja da nauči i taj jezik, ali da se nije ukazala prilika.

Sada očigledno ima slobodonog vremena za učenje, ali odmah su krenule spekulacije da to nije tek tako, već da se sprema za svoj novi trenerski angažman u Bajernu iz Minhena.

Njemački mediji pišu da ukoliko ove sezone ne osvoji titulu sa bavarskim gigantom Tomas Tuhel može slobodno da pakuje kofere, što znači da će funkcija trenera ostati upražnjena, a to se savršeno uklapa u ovu priču o Murinjovom dolasku.

Žoze je do sada radio u Portugaliji, Engleskoj, Španiji i Italiji, tako da bi dolazak u Njemačku i preuzimanje Bajernovog tima bio novi izazov za njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije