Fudbal

Murinjo najavio povratak

Murinjo najavio povratak
Foto: X/TGoalpost | Murinjo najavio povratak

Žoze Murinjo je otkrio da je imao prilike da postane selektor reprezentacije Portugala.

Iskusni stručnjak je po odlasku iz Rome trenutno bez posla, ali je najavio da želi da se vrati na klupu i to već od ljeta.

U razgovoru sa poznatim novinarom Fabricijom Romanom, Žoze je rekao da ga je Portugal tražio u periodu kada je bio trener Reala, ali i nedavno dok je vodio tim Rome.

"Moj osjećaj je da su mi vrata Portugala bila otvorena dva puta, u stilu, 'molim te dođi i ovo mjesto je tvoje'. Jednom dok sam bio trener Reala, cilj je bio da radim oba posla odjednom, da bi mi predsjednik Reala Florentino Peres rekao da to nije moguće. Lako je bilo prihvatiti drugi put, jer nekoliko mjeseci kasnije sam dobio otkaz u Romi, tako da ne žalim", rekao je Murinjo.

On je i objasnio zašto mu nije žao što je odbio ponudu.

"Ne žalim jer sam zadovoljan razlogom zbog kojeg sam ih odbio. Cilj je da jednom budem selektor, ali ako me pitate sutra, nisam siguran da ću biti srećan. Ako mi to kažete prije Svjetskog kupa, Euro, Kupa Amerike , Kupa afričkih nacija, rekao bih 'da'. Ali čekati dvije godine na taj posao, ne znam. Možda jednog dana i prihvatim", dodao je Murinjo.

Portugal je 2022. smijenio Fernanda Santoša poslije eliminacije sa Svjetskog kupa i Murinjo je tada imao ponudu, ali je izabrao da ostane u Rimu, da bi posao selektora prihvatio Roberto Martines.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije