Fudbal

Murinjo preuzeo Totenhem!

Murinjo preuzeo Totenhem!
Foto: N.N. | Murinjo preuzeo Totenhem!

Portugalski fudbalski trener Žoze Murinjo novi je menadžer Totenhema, objavio je taj londonski klub.

Totenhem je objavio da je doveo Murinja u srijedu rano ujutru, nakon što je u utorak uveče otpustio dugogodišnjeg šefa stručnog štaba Maurisija Poketina.

Murinjo i Spursi su se dogovorili oko ugovora koji je potpisao sve do kraja sezone 2022/23.

"Uzbuđen sam što dolazim u klub sa velikom zaostavštinom i strastvenim navijačima. Kvalitet prve ekipe i akademije me uzbuđuje. Saradnja sa ovim igračima je ono što me je privuklo", rekao je Murinjo.

Totenhem je prošle sezone sa Poketinom došao do finala Lige šampiona, gdje je poražen od Liverpula, ali to nije moglo da spasi argentinskog stručnjaka.

 

Spursi su izuzetno loše počeli sezonu i trenutno se nalaze na 14. mjestu Premijer lige, što je bilo dovoljno upravi kluba da otpusti menadžera koji je taj posao radio od 2014. godine.

Murinjo se proslavio osvajanjem Lige šampiona sa Portom 2004, a zatim je vodio Čelsi, Inter, Real Madrid, Čelsi i Mančester junajted.

"U Žozeu imamo jednog od najuspješnijih menadžera ikada u fudbalu. On ima pregršt iskustva, umije da inspiriše ekipe i odličan je taktičar. Osvajao je titule u svakom klubu u kojem je bio i vjerujemo da će donijeti energiju i vjeru u svlačionici", istakao je predsjednik Totenhema Danijel Levi.

Portugalac je Premijer ligu osvojio tri puta, a bez posla je od decembra 2018. godine kada je dobio otkaz u Junajtedu.

Ranije je u dva navrata vodio fudbalere Čelsija, sa Interom i Portom je bio prvak Evrope, dok je bio i na klupi Real Madrida, Leirije i Benfike.

Ukupno je u karijeri osvojio 25 pehara i rekorder sa sa sve četiri titule šampiona u državama u kojima je radio - tri sa Čelsijem u Engleskoj, jednu sa Realom u Španiji, ij sa Interom u Italiji i dvije sa Portom u domovini.

Od značajnih trofeja ima i Ligu Evrope sa Junajtedom.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije