Fudbal

Musemić: Moramo igrati pametno

Musemić: Moramo igrati pametno
Foto: N.N. | Musemić: Moramo igrati pametno

Moramo igrati pametno, disciplinovano, sa maksimalnim voljnim momentom jer ćemo, u protivnom, biti kažnjeni bez obzira na rezultat iz prve utakmice, rekao je danas Husref Musemić, šef stručnog štaba fudbalera Sarajeva, uoči sutrašnjeg revanša finala Kupa BiH sa Širokim (17).

"Bordo tim" na stadion "Pecara" dolazi sa zalihom od 3:0 iz prvog meča, ali i sa, kako kaže Musemić, šamarom iz Banovića, kada su zbog opuštenog pristupa poraženi prošlog vikenda od Tuzla sitija i tako propustili prvu meč loptu za osvajanje titule u BH Telecom Premijer ligi BiH. Fudbaleri Sarajeva povoljnim rezultatom u Hercegovini mogu ispisati i nove stranice bogate istorije kluba sa "Koševa", odnosno ove sezone prvi put osvojiti duplu krunu.

"Rezultat 3:0 iz prve utakmice je puno i malo. Fudbal je takva igra da nikad nije ništa zagarantovano. Uvijek neizvjesnost postoji i sve je moguće. Nisu nam primjeri samo nedavni mečevi UEFA Lige prvaka. Možemo se vratiti i 20 godina unazad i vidjeti da su se senzacije dešavale. Toga moramo biti svjesni, igrati borbeno, agresivno, skoncentrisano, motivisano, dati sve od sebe... U protivnom, imaćemo probleme koje niko od nas ne želi. Nadam se da nas je šamar iz Banovića opametio", kazao je Musemić.

Prvotimac Širokog Bernardo Matić kaže da će dati sve od sebe da slave.

"Imamo pravo vjerovati. Nema prostora za bilo kakve kalkulacije, pobijedićemo Sarajevo", smatra Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije