Fudbal

Musemić: Sve osim pobjede bio bi neuspjeh

Musemić: Sve osim pobjede bio bi neuspjeh
Foto: Fena | Musemić: Sve osim pobjede bio bi neuspjeh

Sve osim pobjede protiv Krupe bio bi neuspjeh, izjavio je trener Sarajeva Husref Musemić uoči susreta protiv Krupe u okviru 23. kola Premijer lige BiH.

Lider na tabeli želi nastaviti pobjednički niz, ali Musemić upozorava da njegove izabranike očekuje teška utakmica i da će morati uložiti maksimum za nove bodove. Podsjetio je na veoma pobjedu koju su prije 15 dana ostvarili protiv narednom protivnika, te da nije bilo tako lako kako su mnogi mislili.

"Moramo biti maksimalno ozbiljni, da nastavimo niz. Sve osim pobjede bilo bi neuspjeh za nas. Očekujemo podršku navijača", istakao je Musemić.

Na konferenciji za medije uoči utakmice 23. kola Premijer lige BiH, šef 'bordo' tima Husref Musemić i prvotimac Benjamin Tatar su ukazali na važnost predstojeće utakmice koju će igrati na domaćem terenu, te da neće biti lako.

Kazao je da danas i sutra imaju trening, neće puno mijenjati sastav igrača jer ide pauza koju će iskoristiti za odmor.

"Atmosfera u timu je dobra i sve ide na naš mlin, osim onoga što igrači pruže na terenu. Želimo da nastavimo na tom fonu i ako je moguće, bolje. Imamo poslije pauze sedam utakmica u 21 dan i imamo utakmice Kupa", naglasio je Musemić i dodao da ih čeka još jako puno napornih utakmica.

Prvotimac Sarajeva Benjamin Tatar, koji je postigao pobjedonosni pogodak u Kupu protiv Zrinjskog u Mostaru, ističe važnost naredne utakmice i očekuje podršku navijača.

"Značila bi nam još veća podrška navijača i bilo bi bolje da ih ima što više na tribinama. Bio bi to veći val za nas da pružimo još bolje partije", rekao je Tatar.

Utakmica između Sarajeva i Krupe na rasporedu je u nedjelju od 15 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije