Fudbal

Musemić: Nismo se predali

Musemić: Nismo se predali
Foto: Anadolija | Musemić: Ubjeđen sam da možemo postići gol i učiniti ih nervoznim

Nismo se predali bez obzira na rezultat koji imamo, poručio je Husref Musemić danas uoči polaska fudbalera Sarajeva na revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa BATE Borisovom.

Let je zbog vremenskih neprilika kasnio nešto manje od sat vremena, ali ni to nije uzdrmalo odličnu atmosferu u "bordo" taboru, u kojem su uvjereni da mogu nadoknaditi minus od 1:2 ostvaren u prvom meču igranom prije sedam dana na stadionu "Bilino polje". Upravo su igra i pristup iz Zenice, bez obzira na nepovoljan rezultat, ono što ulijeva nadu aktuelnim bh. šampionima pred gostovanje u Bjelorusiji.

"Želimo ponoviti igru iz Zenice, ja sam uvjeren da možemo postići gol, da povedemo i da vidimo onda kako se BATE ponaša u takvim uslovima. Ništa nije izgubljeno, i te kako smo u igri, ali u fudbalu se nikad ne zna. Mi imamo odličnu atmosferu u ekipi, rezultat nas nije poljuljao. O tome kakvo je stanje među nama, najbolje pokazuje podatak da su i neki igrači koji su roviti izrazili veliku želju da igraju. To je sasvim sigurno veoma dobar znak", poručio je Musemić.

Ovog ljeta hronični problem Sarajevo ima sa zdravstvenim biltenom. Više fudbalera je van stroja, a među njima i Mersudin Ahmetović. Napadač je na zagrijavanju pred prvu utakmicu sa BATE-om obnovio povredu i ostao na klupi. Juče je bio na listi putnika.

"Ahmetović putuje, vidjećemo da li će početi. Čisto sumnjam, iako bi njegovo prisustvo na terenu bilo veliki plus za nas", dodao je Musemić.

Većih promjena u sastavu ne bi trebalo da bude.

"Jednu promjenu očekujemo. Eventualno još jednu na pozicijama unutar tima, neko pomicanje u linijama. Mislim da smo ih dobro skautirali, dobro smo koristili prostor, ali nismo imali dovoljno koncentracije i sreće. Sada će valjda biti drugačije i povoljnije za nas", istakao je Musemić.

Iako se očekuje da napadne od prve minute, strateg tima sa "Koševa" ima nešto drugačije zamisli.

"Ne znam hoćemo li ih napasati od prve minute. To ne zavisi samo do nas. Bitnije je da ih učinimo nervoznim, zatim da napravimo pritisak i pokušamo da postignemo gol. Sigurno je da ih nećemo pustiti da prelagano igraju", zaključio je Musemić.

Drugi preostali bh. predstavnik u Evropi mostarski Zrinjski sutra će u Širokom Brijegu, na "Pecari", tražiti senzaciju u meču s Malmeom. Šveđani u Hercegovinu dolaze sa zalihom od 3:0 iz prvog meča.

"Nismo bili dobri u Švedskoj, posebno prema naprijed. Imali smo šanse, nismo ih iskoristili. U teškoj smo situaciji, ali našu nadu ne može nitko oduzeti, jer je u nogometu sve moguće", smatra Hari Vukas, trener Zrinjskog.

Utakmice Zrinjski - Malme i BATE - Sarajevo igraju se sa početkom u 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije