Fudbal

Musemića opet tjeraju

Musemića opet tjeraju
Foto: Ilustracija | Musemića opet tjeraju

Uvodni poraz od Radnika (0:1), pa potom debakl od Atalante (0:8), te mršavi remi proteklog vikenda protiv Goška (1:1) stavili su trenera Sarajeva Husrefa Musemića u red prvog favorita za otkaz u Premijer ligi.

Prije nešto manje od 20 dana navijači Sarajeva su nakon remija u gostima protiv Atalante (2:2) klicali svojoj legendi, dodjeljivali mu epitet trenerskog maga, a danas ga tjeraju sa "Koševa".

Kiks protiv tima iz Gabele rezultirao je time da malobrojna publika u subotu naveče "nagradi" "vojnika kluba", koji je prošle godine pristao da peti, rekordni put sjedne na užarenu klupu povicima: "Husrefe, odlazi"!

Razlog je taj što su igrači "bordo tima" u finišu susreta promašivali nemoguće, a kako to obično biva - kod nas je glavni krivac trener. Već nakon 4. kola na "Koševu" je upaljen alarm, a ceh bi mogao da plati Musemić, kao i u prethodnim navratima. Mnogo toga će ovisiti o ishodu vječitog derbija koji se u srijedu igra na "Grbavici".

U slučaju poraza Musemić će sigurno postati bivši, samo je pitanje hoće li sam dići sidro ili će i ovaj put dopustiti da ga smijeni Uprava kluba, koja već odavno ne zna šta su joj ciljevi.

"Mene su tjerali i kad sam bio prvi. Danas sam ovakav, sutra onakav. Prije sedam dana sam sve znao, a sada ne znam ništa. Tako je to kod nas. Ja sam svjestan da su navijači nezadovoljni rezultatima, a što se smjene tiče - ništa nije isključeno", kazao je razočarani Musemić, koji je ove godine proslavio jubilej vodeći po 250. put ekipu Sarajeva.

S druge strane, Gošk je odigrao hrabar meč, istina, imao je sreće, ali na kraju je ipak došao do željenog boda.

"Imali smo sreće, golman Kozić je branio nevjerovatno. Vratilo nam se za prošla kola, kad je trebalo da pobijedimo i ovo je veliki bod za nas", rekao je strateg Gabeljana Feđa Dudić.

U Krupi su se pribojavali duela sa Mladosti, uprkos tome što ona do subote nije uspjela niti jednom zatresti mrežu protivnika. Sve je mirisalo na "tricu" domaćina, koji je imao sigurnih 2:0, ali je po treći put u nizu prokockao prednost.

"Mi smo fudbalski više pokazali i već u trećoj utakmici zaredom nam se dešava da kada povedemo - igrači nemaju vjeru i sigurnost u sebe i jednostavno kao da prestanu igrati poslije vođstva", istakao je Krunić.

U tuzlanskom derbiju Sloboda je zahvaljujući pogotku Antonija Vidovića u 63. minuti savladala Tuzla siti i tako došla do prvog trijumfa u sezoni. 

Rezultati: Sarajevo - Gošk 1:1, Sloboda - Tuzla siti 1:0, Krupa - Mladost 2:2. Juče su igrali: Zvijezda 09 - Željezničar, Čelik - Zrinjski i Široki Brijeg - Radnik.

Koljić nezadrživ

Napadač Krupe Elvir Koljić nezadrživ je ove sezone.

Ne pamti se kada je nakon samo četiri kola postigao toliko golova. Protiv Mladosti je postigao već šesti pogodak ove sezone i nalazi se ubjedljivo na prvom mjestu.

Zanimljivo je da je na svakoj dosadašnjoj utakmici pogađao mrežu protivnika (Čelik 2, Široki Brijeg, Radnik 2, Mladost).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije