Fudbal

Muslin: Tadić ispred Milinković-Savića

Muslin: Tadić ispred Milinković-Savića
Foto: Ilustracija | Muslin: Tadić ispred Milinković-Savića
N.N.

Selektor fudbalera Srbije Slavoljub Muslin rekao je da Sergej Milinković-Savić konkuriše za nacionalni tim, ali da ima nekoliko uslova.

On je kao gost "Sportskog žurnala" objasnio da je na tom mjestu trenutno Dušan Tadić koji igra odlično.

Velika se prašina podigla oko srpskog veziste iz Lacija jer je sve vrijeme tokom kvalifikacija bilo riječi da je više nego dobar klubu, ali nedovoljno dobar da zasluži poziv i zaduži nacionalni dres.

"Nema potrebe da se sredi nikakva situacija. Nisam ljut na Sergeja ili na njegovog menadžera, kao što se priča, niti imamo nekakvih problema. Jednostavno imam neke svoje kriterijume po kojima zovem igrače i ja mislim da sam pokazao svoju stručnost plasmanom na SP, da smo sa svim istim igračima, koji su možda bili gubitnici, postali pobednici i kvalifikovali se", rekao je Muslin. 

Na pitanje zbog čega Nemanja Maksimović igra u reprezentaciji iako ne igra u klubu, Muslin odgovara da se pozicije ne poklapaju. 

"Maksimović je zadnji vezni, nije ista pozicija. Milinković-Savić igra na poziciji Tadića, a znamo njegov učinak. On je najbolji asistent kvalifikacija, a dao je i četiri gola. Imam svoje kriterijume i kad Sergej Milinković-Savić bude ispunjavao ta tri kriterijuma biće pozvan, svima su vrata otvorena", kazao je selektor koji Srbiju poslije osam godina vodi na veliko takmičenje. 

On je objasnio da i Sergej konkuriše za sastav na Svjetskom prvenstvu ako ima sposobnost da se igrački uklopi u nacionalni sastav i da se uklopi ljudskim i fudbalskim kvalitetima.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije