Fudbal

Muslin objavio spisak igrača za Gruziju

Muslin objavio spisak igrača za Gruziju
Muslin objavio spisak igrača za Gruziju

Selektor fudbalera Srbije Slavoljub Muslin saopštio je spisak igrača na koje računa za mečeve sa Gruzijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

'Orlovi' će 24. marta gostovati u Tbilisiju (18.00) u meču petog kola grupa A.

Srbija zauzima drugu poziciju poslije četiri runde sa osam bodova, odnosno ima dva manje od lidera Republike Irske, a dva više od trećeplasiranog Velsa.

Gruzija je peta sa samo dva boda.

Za razliku od prethodnih sastava, selektor se odlučio da ovoga puta šansu dobiju vezista Selte iz Viga Nemanja Radoja, kao i krilni napadač Ajtrahta iz Frankfurta Mijat Gaćinović, dok nema igrača Deportiva iz Alavesa Aleksandra Kataija.

"Posle analize protivnika i forme naših igrača, koje smo pratili po Evropi, odlučili smo da su ovo igrači koji su spremni za ovaj meč. Nadam se da do početka okupljanja nece biti povređenih. Imali smo malih problema, ali sada su svi spremni i nadam se da ce tako i ostati. Nisu igrači nepoznati, Uroš Đurđević se nametnuo partijama u našem prvenstvu, takođe i Gaćinović igrama u Bundesligi. On je tip igrača koji nam treba, koji je uspeo da se dokaže u jednoj od najjačih liga sveta", rekao je Muslin i dodao:

"Možda je moglo još mladih igrača. Ali, nisam insistirao da je potrebno, neka se oni prvo priviknu na novog selektora Nenada Lalatovića, a i okupljaju se isto kada i mi. Drago mi je jer su se mladi kvalifikovali, pa zbog toga ne mogu i za A tim da igraju Ali mi ih pratimo, u svakom slulčaju".

Reprezentativci će se okupiti 20. marta u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Sastav:

Golmani:
Vladimir Stojković (Notingem Forest), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Aleksandar Jovanović (Orhus)

Odbrana:
Branislav Ivanović (Zenit), Jagoš Vuković (Konjaspor), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Ivan Obradović (Anderleht), Antonio Rukavina (Viljareal), Uroš Spajić (Anderleht)

Vezni red:
Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Radoja (Selta Vigo), Nemanja Matić (Čelsi), Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburger SV), Lazar Marković (Hal Siti), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Mijat Gaćinović (Ajntraht Frankfurt)

Napadači:
Aleksandar Mitrović (Njukasl Junajted), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Uroš Đurđević (Partizan)

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije