Fudbal

Pratite nas na Google news

N/FS BiH: 14. jun zadnji rok za nastavak Premijer lige BiH

N/FS BiH: 14. jun zadnji rok za nastavak Premijer lige BiH
Foto: FK Željezničar | N/FS BiH: 14. jun zadnji rok za nastavak Premijer lige BiH
Vedran Radenović

Od prekida takmičenja u BH Telecom Premijer ligi, 14. marta, do danas zbog pandemije COVID 19, opredijeljeni smo za nastavak odigravanja u sezoni 2019/20, saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Ističu da su poduzete sve neophodne aktivnosti, pravne radnje, procedure, preporuke UEFA i preporuke nadležnih tijela koje su preduslov za organizaciju utakmica na stadionima u Bosni i Hercegovini.

"Potpuno svjesni, nadležnosti, globalne situacije, ali i svakodnevnih promjena u smislu ublažavanja mjera održano je niz sastanaka Izvršnog odbora, sastanaka sa klubovima, te pisane korespondencije sa nadležnim institucijama, a sve sa željom da iskoristimo i minimalne uslove za nastavak takmičenja u zadnjem mogućem i izvodivom terminu a to je u vikendu 06. juni ili najkasnije 13. juni. Sve analize su pokazale da početak takmičenja iza vikenda 13. i 14. juni nije realno provodiv zbog niza objektivnih razloga i takmičenje nije moguće nastaviti i realizovati da bi se isto okončalo do propisanog roka koji je postavljen od UEFA, 2. avgusta", saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Podsjećaju da odluke o ukidanju mjera zabrane održavanja sportskih takmičenja, a koje su još uvijek na snazi, donose nadležni organi u Bosni i Hercegovini.

"Obzirom na različite informacije nadležnih kriznih štabova putem medija, različito tumačenje donesenih odluka i provodivosti ublažavanja mjera, N/FSBiH je ponovo uputio pisane zahtjeve prema nadležnim enitetskim tijelima, 26. maja, kako bi dobili potvrdu i dozvolu za nastavak takmičenja i moguću realizuju svojih odluka. Još uvijek nije stigao odgovor na dopise koje smo uputili nadležnim organima pa N/FS BiH tako nema službenog odobrenja, niti dozvole za nastavak takmičenja u ligama svih kategorija. Kada se zaprime pisane odluke i odgovori o statusu mjera na okolnosti epidemije korona virusa u našoj zemlji, Izvršni odbor N/FS BiH će promtno djelovati i donijeti zvaničnu odluku o nastavku ili prekidu takmičenja koja se organizuju pod okriljem krovne kuće nogometa/fudbala u Bosni i Hercegovini", istakli su iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije