Fudbal

N/FS BiH: Promjena selektora ne bi polučila pozitivan efekat

N/FS BiH: Promjena selektora ne bi polučila pozitivan efekat
Foto: Ilustracija | N/FS BiH: Prosinečki ostaje selektor do kraja kvalifikacija za EURO 2020

Iz Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pojasnili su razloge odluke kojom je data podrška selektoru Robertu Prosinečkom.

"Kako u formalno pravnom smislu ostavka selektora nije dostavljena u pisanoj formi, na sjednici su razmatrane sve relevantne okolnosti. Poduzete su adekvatne mjere za rješenje novonastale situacije, a koje su bazirane na analizi i mišljenju Tehničkog komiteta N/FS BiH, kao i ostalih elemenata vezanih uz stručni rad", saopštili su između ostalog iz bh. kuće fudbala.

Dodaju da je nakon analize i definisanja mogućih uzroka koji su doveli bh. selekciju u težak položaj ostvarenja direktnog plasmana kroz kvalifikacije na EURO 2020, otvorena je diskusija u kojoj su svoje učešće uzeli članovi Izvršnog odbora.

"Napravljen je okvirni plan rada za naredni period sa ciljem iznalaženja najboljih rješenja u pravcu ostvarenja postavljenog zadatka, plasmana A selekcije na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Sagledavanjem objektivne situacije i trenutnog stanja, te uzimajući u obzir realne okolnosti i kvalitetne argumente, donesen je zaključak da Izvršni odbor daje punu podršku selektoru Robertu Prosinečkom do kraja kvalifikacionog ciklusa za EURO 2020, kako je definisano potpisanim ugovorom", navode iz N/FS BiH i dodaju:

"Sa izvjesnom sigurnošću promjena selektora u ovom momentu ne bi polučila pozitivan efekat, a naše šanse za plasman kroz grupnu fazu su još uvijek moguće, realne i bodovno dostižne. Izvršni odbor je donio i odluku da će u narednom periodu poduzeti sve neophodne korake u cilju obezbjeđenja adekvatnih uslova u pravcu ostvarenja zacrtanog cilja, plasmana 'A' reprezentacije Bosne i Hercegovine na EURO 2020. godine."

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj vanrednoj sjednici u Sarajevu pružili su punu podršku selektoru Robertu Prosinečkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije