Fudbal

N/FS BiH podržao "zmajice"

N/FS BiH podržao "zmajice"
Foto: N/FSBIH | N/FS BiH podržao "zmajice"

Adnan Džemidžić, generalni sekretar N/FS BiH, Elmir Pilav, izvršni direktor Sektora za sport, i Nermina Hadžibajrić, koordinatorica za ženski fudbal, sastali su se u Sarajevu sa selektoricom ženske reprezentacije Samirom Hurem, članovima stručnog štaba i reprezentativkama Milenom Nikolić i Melisom Hasanbegović.

Razgovarano je o nastupu u kvalifikacijama za EURO 2021, gdje su "zmajice" u teškoj grupu osvojile treće mjesto iza Danske i Italije, a ispred Malte, Izraela i Gruzije. Dobri rezultati donijeli su i napredak na FIFA rang-listi, gdje su trenutno na 57. mjestu.

"Drago mi je što smo imali priliku da ugostimo selektoricu Samiru Hurem i naše reprezentativke. One su nas svojim igrama i zalaganjem u dresu sa nacionalnim grbom učinile ponosnim i njihov rezultat je došao kroz marljiv rad čitave organizacije. N/FS BiH duži niz godina mnogo ulaže u naše selekcije kako bismo im stvorili što bolje uslove za rad i razvoj, te je iz toga proizašao i ovaj rezultat. Još jednom čestitamo stručnom štabu i igračicama na ostvarenim rezultatima i što su predstavljale zemlju i Savez na najbolji način", kazao je Džemidžić.

Bh. fudbalerke osvojile su 18 bodova, što je najveći uspjeh ikad ženske reprezentacije BiH u kvalifikacijama.

"Tokom čitavih kvalifikacija naš mladi tim je igrao dobro. Igračice su pokazale karakter, borbenost i želju. Sve bi to bilo teško ostvarivo da nismo imali podršku N/FS BiH. Ovaj rezultat je plod dugogodišnjeg ulaganja u ženski fudbal i vjerujemo da rezultati u budućnosti mogu biti samo bolji", rekla je Huremova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije