Fudbal

N/FS BiH produžio ugovor Dušanu Bajeviću

N/FS BiH produžio ugovor Dušanu Bajeviću
Foto: N.N. | N/FS BiH produžio ugovor Dušanu Bajeviću

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donijeli su odluku o produženju ugovora selektoru Dušanu Bajeviću i članovima njegovog stručnog štaba.

Pod predsjedavanjem predsjednika N/FS BiH Elvedina Begića sjednica Izvršnog dobora je održana putem video konferencijskog poziva. 

"Princ s Neretve" na funciju selektora imenovan je u decembru prošle godine, ali zbog pandemije virusa korona i odgađanja martovskih mečeva baraža UEFA Lige nacija za plasaman na Evropsko prvenstvo, još uvijek ipak nije imao priliku za zvaničan debi na klupi "zmajeva".

Na sjednici Izvršnog odbora donesena je i odluka o prihvatanju preporuka FIFA vezanim za regulatorna pitanja (Izmjene i dopune Pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača) nastalih uslijed pandemije COVID-19.

Usvojena je i odluka o izmjenama vezanim za licenciranje klubova za učešće u UEFA klupskim takmičenjima i takmičenju Premijer lige BiH.

Usvojena je i odluka za pokretanje infrastrukturnog projekta sa ciljem zaštite zdravlja igrača i ostalih učesnika u organizaciji utakmica na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Izvršni odbor je posebno razmatrao aktuelnu situaciju, sa konkretnim ciljem, pripreme za nastavak takmičenja u organizaciji N/FS BiH u novonastalim okolnostima. Zato će biti izrađene posebne procedure, uz obavezan protokol događaja, za organizaciju utakmica i provođenje zdravstveno sanitarnih mjera na stadionima u Bosni i Hercegovini. 

Pripreme događaja će biti vršene u skladu sa ovim procedurama, a organizator utakmice će biti zadužen da kvalitetno usvoji i primjeni nove standarde i mjere koje su neophodne i nužne. Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prevashodno igrača na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije