Fudbal

Pratite nas na Google news

FS BiH ulaže po 100.000 evra u stadione u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru

FS BiH ulaže po 100.000 evra u stadione u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru
Foto: N/FS BiH | FS BiH ulaže po 100.000 evra u stadione u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru
N.N.

Nogometni/Fudbalski savez BiH je u saradnji sa lokalnim zajednicama i klubovima pokrenuo nekoliko infrastrukturnih projekata, za koje je Savez obezbijedio finansijska sredstva iz grantova koje su UEFA i FIFA namijenili svim nacionalnim savezima upravo za unapređenje infrastrukture.

Projekat ugradnje barijera i elektronskih čitača karata na ulazima na stadionima "Pod Bijelim brijegom" Mostar, "Gradski stadion" Banjaluka i "Asim Ferhatović Hase" Sarajevo

Odlukom Izvršnog odbora NS/FS BiH od 19. februara ove godine praktično započet je ovaj Projekat u sklopu kojeg je i raspoređeno po 100.000  evra za stadione u Mostaru, Banjaluci i Sarajevu.

"Sredstva su dakle, namijenjena za uvođenje barijera i elektronskih čitača karata na ulazima stadiona, a sve s namjerom da se modernizuju stadioni u našoj zemlji te da se podigne i stepen sigurnosti na njima", saopšteno je iz N/FS BiH.

Kako su naveli, barijere i elektronski čitači karata ugrađeni na stadionima "Bilino polje" i "Grbavica", pokazali su punu opravdanost i efikasnost u procedurama izdavanja karata i kontrole ulaza, tako da se Izvršni odbor NS/FS BiH opredijelio sprovesti isti projekat i na druge stadione, prevashodno one koji su odobreni za odigravanje zvaničnih UEFA utakmica.

Sistem barijera podrazumjeva i kompletan softver i hardver za štampanje ulaznica i njihovu kontrolu prilikom ulaska na stadion.

Na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru kompletan projekat je završen u avgustu ove godine. Vrijednost radova bila je u okviru odobrenih 195.000 KM.

Projekti u Sarajevu i Banjaluci su u fazi pregovora sa opšinom Centar i FK Borac.

"Naime, za stadion “Asim Ferhatović Hase” zbog konfiguracije stadiona i velikog broja ulaza, potrebno je još 200.000,00 KM koje je opština Centar Sarajevo, nedavno obezbijedila iz rebalansa budžeta za 2019.godinu. U toku je usaglašavanje sporazuma sa NS/FS BiH o zajedničkom ulaganju", navelu su u N/FS BiH.

U Banjaluci se očekuje saglasnost Grada Banjaluka na potpisani sporazum između NS/FS BiH, FK Borac i izabranog ponuđača. Po dobijanju saglasnosti pristupiće se realizaciji potpisanih ugovora.

Također, planirano je i unapređenje infrastrukture stadiona Grbavica u Sarajevu, pravljenje Sportskog centra FS RS u Prnjavoru, te proširenje Trening centra NS BiH u Zenici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije