Fudbal

Pratite nas na Google news

FS BiH ulaže po 100.000 evra u stadione u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru

FS BiH ulaže po 100.000 evra u stadione u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru
Foto: N/FS BiH | FS BiH ulaže po 100.000 evra u stadione u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru
N.N.

Nogometni/Fudbalski savez BiH je u saradnji sa lokalnim zajednicama i klubovima pokrenuo nekoliko infrastrukturnih projekata, za koje je Savez obezbijedio finansijska sredstva iz grantova koje su UEFA i FIFA namijenili svim nacionalnim savezima upravo za unapređenje infrastrukture.

Projekat ugradnje barijera i elektronskih čitača karata na ulazima na stadionima "Pod Bijelim brijegom" Mostar, "Gradski stadion" Banjaluka i "Asim Ferhatović Hase" Sarajevo

Odlukom Izvršnog odbora NS/FS BiH od 19. februara ove godine praktično započet je ovaj Projekat u sklopu kojeg je i raspoređeno po 100.000  evra za stadione u Mostaru, Banjaluci i Sarajevu.

"Sredstva su dakle, namijenjena za uvođenje barijera i elektronskih čitača karata na ulazima stadiona, a sve s namjerom da se modernizuju stadioni u našoj zemlji te da se podigne i stepen sigurnosti na njima", saopšteno je iz N/FS BiH.

Kako su naveli, barijere i elektronski čitači karata ugrađeni na stadionima "Bilino polje" i "Grbavica", pokazali su punu opravdanost i efikasnost u procedurama izdavanja karata i kontrole ulaza, tako da se Izvršni odbor NS/FS BiH opredijelio sprovesti isti projekat i na druge stadione, prevashodno one koji su odobreni za odigravanje zvaničnih UEFA utakmica.

Sistem barijera podrazumjeva i kompletan softver i hardver za štampanje ulaznica i njihovu kontrolu prilikom ulaska na stadion.

Na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru kompletan projekat je završen u avgustu ove godine. Vrijednost radova bila je u okviru odobrenih 195.000 KM.

Projekti u Sarajevu i Banjaluci su u fazi pregovora sa opšinom Centar i FK Borac.

"Naime, za stadion “Asim Ferhatović Hase” zbog konfiguracije stadiona i velikog broja ulaza, potrebno je još 200.000,00 KM koje je opština Centar Sarajevo, nedavno obezbijedila iz rebalansa budžeta za 2019.godinu. U toku je usaglašavanje sporazuma sa NS/FS BiH o zajedničkom ulaganju", navelu su u N/FS BiH.

U Banjaluci se očekuje saglasnost Grada Banjaluka na potpisani sporazum između NS/FS BiH, FK Borac i izabranog ponuđača. Po dobijanju saglasnosti pristupiće se realizaciji potpisanih ugovora.

Također, planirano je i unapređenje infrastrukture stadiona Grbavica u Sarajevu, pravljenje Sportskog centra FS RS u Prnjavoru, te proširenje Trening centra NS BiH u Zenici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije