Fudbal

Bradarac: Čelik će tužiti Olguna i Han grupu, klub pod lupom SIPA

Bradarac: Čelik će tužiti Olguna i Han grupu, klub pod lupom SIPA
Foto: Fena | Bradarac: Čelik će tužiti Olguna i Han grupu, klub pod lupom SIPA

Gradska uprava Zenice spremna je podržati Nogometni klub Čelik u podnošenju kolektivne tužbe protiv turskog investitora Han Grupe i predsjednika Ajdina Olguna, koji je krajem aprila podnio neopozivu ostavku i zeničkog premijerligaša ostavio bez klupskog vodstva, kazao je u izjavi za Fenu Damir Bradarac, v.d. predsjednika Uprave NK Čelik.

On je, nakon današnjeg sastanka s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem kojem su prisustvovali i predstavnici navijačke grupe "Robijaši", istakao da je Gradska uprava spremna podržati i reviziju poslovanja te obnoviti i ugovor o reprogramu zaostalog poreskog duga s Poreskom upravom Federacije Bosne i Hercegovine.

“Ja ću insistirati na podnošenju tužbe protiv turskog investitora, a dogovorili smo se da što prije sazovemo sjednicu Skupštine i izaberemo novo rukovodstvo. Da bismo imali vremena da se klub presloži, vrati dugove te da bi u hodu mogli rješavati finansijske obaveze, mogli bismo krenuti i iz najniže, Kantonalne lige ZDK. To će biti jedan od prijedloga za Skupštinu kluba, koja će imati zadnju riječ. Tako bismo sačuvali klub, relaksirali odnose i dobili vremena da vratimo dugove. Grad je obećao da će finansijski podržati funkcionisanje kluba”, rekao je Bradarac, koji je istakao da poslovanje kluba trenutno pod "lupom" Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Najavio je da će, uprkos tome što je Prvostepena komisija za licenciranje odbila da zeničkom klubu izda licencu za narednu sezonu Premijer lige BiH, uputiti žalbu Fudbalsko/Nogometnom savezu BiH zbog odluke da se okonča takmičenje te da ispadnu Čelik i Zvijezda 09.

“Bez obzira na finansijsku situaciju, nije fer da nas tjera Savez napolje. Zaključak i ovog sastanka je da je Zenica zbog toga ogorčena. Normalno bi bilo, ako je prekinuto takmičenje, da se proširi broj klubova koji će naredne sezone igrati u BHT Premijer ligi, jer je u "igri" ostalo 33 boda. Nisu to trebali uraditi ni zbog Zvijezde 09”, smatra Bradarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije