Fudbal

NK Široki Brijeg: Izgubili smo zbog sudija

NK Široki Brijeg: Izgubili smo zbog sudija
Foto: FK TUZLA SITI | NK Široki Brijeg: Izgubili smo zbog sudija

Nogometni klub Široki Brijeg požalio se na suđenje na utakmici igranoj u petak sa Tuzla Sitijem.

Tim sa „Pecare“ u 26. kolu WWin Lige Bosne i Hercegovine savladan je rezultatom 1:3, a u saopštenju trvrde da je takvom ishodu direktno uticalo loše suđenje.

„Apeli koje smo upućivali tijelima koja upravljaju bh. nogometom nisu polučili apsolutno nikakav utjecaj na uklanjanje anomalija koje isplivavaju na površinu iz utakmice u utakmicu. Umjesto reakcija koje će spriječiti nanošenje nesagledivih šteta našem nogometu, iz utakmice u utakmicu svjedočimo kako sudačka lokomotiva nastavlja punom parom krojiti tablicu i mešetariti nogometom u BiH. Dakako, uz nečiji blagoslov. Nogometni klub Široki Brijeg je utakmicu 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine ovoga petka u Tuzli izgubio zbog kardinalnih pogrešaka sudaca“, objavljeno je na službenoj stranici Nogometnog kluba Široki Brijeg.

NK Široki Brijeg ukazao je na dvije, kako su naveli, grube ssudijske greške koje su odlučila utakmicu sa Tuzlacima. Riječ je o nepriznatom pogotku Bože Prusine u 41. minuti meča za Široki Brijeg, te dosuđenom jedanaestercu za Tuzla Siti u 70. minuti.  objavi se dodaje kako je ovu druga utakmica za redom u kojoj je NK Široki Brijeg grubo oštećen.

„Zbrajajući samo situacije u kojima smo izravno oštećeni i u kojima su sudačke pogreške odredile konačni rezultat u samo posljednje dvije utakmice našega Kluba, smatramo kako ovo nikako ne može biti izoliran slučaj. Nogomet u Bosni i Hercegovini je odraz svega lošega u našem društvu. Gospodo, ovo je moralna kaljuža, tonemo sve dublje“, poručili su iz NK Široki Brijeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije