Fudbal

NK Vlašić do 100. rođendana u Mozzart opremi

NK Vlašić do 100. rođendana u Mozzart opremi
Foto: Ustupljena fotografija | NK Vlašić do 100. rođendana u Mozzart opremi

U naselju Turbe u Travniku ljubav prema fudbalu i svom klubu članovi NK Vlašić gaje skoro cijeli vijek. U bogatoj istoriji iznjedrili su neka poznata fudbalska imena bivše Jugoslavije i naše zemlje.

Sada su stabilni u svojim ligama u svim selekcijama, a njihov trud i posvećenost kompanija Mozzart nagradila je novom opremom.

U novim trenerkama sada treniraju njihovi kadeti i seniori. Prvotimci su na sredini tabele Druge lige Federacije BiH, a želja im je da opstanu u prvih pet ekipa.

Kadeti za sada drže prvu poziciju Kantonalne lige Srednjobosanskog kantona, a plan im je da sezonu završe kao pobjednici.

Klub broji oko 180 igrača u selekcijama od cicibana, pretpionira, pionira, kadeta do seniora. Od osnivanja davne 1926. godine, klub je ostvario brojne uspjehe i iznjedrio neka poznata imena u svijetu fudbala. Igrali su i razigravanje za plasman u Prvu ligu, ali to im nije pošlo za rukom. Ipak, najviše sezona proveli su kao stabilan drugoligaš, što im je ujedno najviši takmičarski rang.

Iz njihovog kluba potekao Ivan Rajić koji je u bivšoj Jugoslaviji igrao u NK Čelik i za beogradski Partizan, a tu je i Sreten Šiljkut koji je bio kapiten šampionske generacije u Sarajevu. U novije vrijeme iz redova NK Vlašić krenuo je i reprezentativac BIH Adnan Kovačević, a sada se nadaju nekim novim talentima...

Klub u radu podržava Grad, a dio prihoda ostvaruju od postavke reklama na svom stadionu. Tim više, materijalna pomoć iz Mozzarta mnogo im znači.

"Situacija nam je prilično teška, pa nam ova donacija mnogo znači. Momci su stvarno zadovoljni izgledom i kvalitetom trenerki. Nadamo se da ćemo u njima dočekati i 100. rođendan kluba i da ćemo ih još dugo koristiti", kaže Asim Babić, sekretar NK Vlašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije