Fudbal

Na Laušu turnir: Fudbalom protiv oružja

Na Laušu turnir: Fudbalom protiv oružja
Foto: N.N. | Na Laušu turnir: Fudbalom protiv oružja

BANJALUKA- U banjalučkom naselju Lauš danas se održava 9. Memorijalni turnir u malom fudbalu pod sloganom "Za Lauš na nebu".

Turnir se održava u čast četvorice nastradalih mladića Mladena Ćuluma, Bojana Pajića, Milana Vidovića i Borislava Kovačevića.

Kako navode organizatori turnir mladim generacijama upućuje poruku protiv nesmotrene upotrebe oružja i upotrebe narkotika.

Pored fudbalskog turnira, biće uručene novčane nagrade najboljim učenicima OŠ 'Sveti Sava' na Laušu.

Milan Granula, organizator turnira, rekao je da im je cilj ukazati na sve negativne uticaje upotrebe narkotika i oružja, a na turniru kao i svake godine očekuju dobro druženje i korektnu igru.

Za posjetioce je priređen kotlić i točilica piva.

Pored toga biće omogućen i prenos utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Ćulum i Vidović su nastradali u tragediji koja se desila na Božić 2008. godine, kada su se vraćali kući sa proslave Badnje večeri.

Kući su krenuli oko dva časa iza ponoći i zastali kod "Energomonta". Milan je tada izvukao pištolj u namjeri da ispuca metak u vazduh, ali je, kako su utvrdili istražioci, pištolj slučajno opalio i metak je pogodio Mladena koji je stajao pored njega.

Kada je vidio da je pogodio najboljeg druga, Milan je pucao u sebe, preminuvši na mjestu. Mladen je još davao znakove života i brzo je prevezen u Hitnu pomoć, međutim, ubrzo je preminuo.

Pajić je nastradao nakon što je nožem napadnut na ulici, dok je Kovačevića nehotice upucao prijatelj, koji je nesmotreno rukovao pištoljem u čijoj cijevi je bio zaostali metak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije