Fudbal

Na terenu zatišje, u biznisu bura: Cvjeta kebab biznis Podolskog

Na terenu zatišje, u biznisu bura: Cvjeta kebab biznis Podolskog
Foto: Printscreen/x.com | Na terenu zatišje, u biznisu bura: Cvjeta kebab biznis Podolskog

Ne tako davno njemački fudbaler Lukas Podolski je bio strah i trepet za protivničke golmane, a danas je jednako uspješan i kao biznismen.

Nekadašnji reprezentativac Njemačke, koji sada igra za poljski Gornjik, pokrenuo je odavno nekoliko privatnih poslova.

Među njima muzički festival, sportski centar i fabriku sladoleda, ali najuspješniji njegov poduhvat je lanac kebab restorana.

Kako prenosi "Marka", Podolski je prije šest godina otvorio prvi restoran "Mangal kebab", inspirisan danima kada je u Istanbulu igrao za Galatasaraj.

Danas "Mangal kebab" posjeduje oko tridesetak restorana širom Nejmačke, a nekadašnji fudbaler Kelna, Bajerna, Arsenala, Intera, Galate, Kobea i Antalije od svega zarađuje oko 207 miliona evra godišnje.

"Ukoliko u Mekdonaldsu naručite nešto platićete koliko i u mojim restoranima... Ili čak i više… Međutim, vaša hrana će biti sra*e, jer joj nedostaje kvalitet", kaže Podolski.

Neugodno je iznenadio svoje obožavatelje kad je najavio da će kebab poskupiti pa umjesto dosadašnjih pet sada teba izdovjiti 7,90 evra,

"Mislim da je kebab ionako i dalje jako jeftin. Mora biti skuplji. Kad odete u piceriju, platite oko 10 evra. Ali sve što imate je tijesto, umak od rajčice i malo sira", otkrio je fudbler te dodao da je kebab ima puno kvalitetnije i skuplje sastojke.

Lukas Podolski za reprezentaciju Njemačke odigrao 130 utakmica i postigao 49 golova, a nastupio je na četiri evropska i tri svetska prvenstva. Sa "Pancerima" je osvojio Mundijal 2014. u Brazilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije